fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE

Fokus

Izpostavljeno

Raziskave kulturnega in kreativnega sektorja

Predstavljamo ključne ugotovitve o velikosti, zaposlenih in prihodkih našega sektorja.

Leta 2019 smo zaključili najobsežnejšo statistično analizo kulturnega in kreativnega sektorja v Sloveniji v obdobju 2008–2017, ki predstavlja osnovo za vpogled v stanje in nadaljnje raziskave sektorja. Analiza je zajela 35.212 posameznikov, zaposlenih v kreativnih poklicih, in 24.062 registriranih organizacijskih enot na področju dejavnosti v KKS.

Več
Mentorji

Podjetnik, svetovalec, vlagatelj in ustanovitelj podjetja BizMe. Strokovnjak za fundraising kampanje.

Kreativci

Po zaključenem magistrskem študiju na UMPRUM trenutno živi v Ljubljani in deluje mednarodno kot produktna oblikovalka in umetnica v steklu.

Partnerji

Kolektiv avtorjev in producentov, ki v svoj fokus postavljajo avtorski film in filmsko pismenost. Vzpostavili so platformo 'Projetkor'.

Intervju

Intervju s Federico Sala

Metropolitan: "V novih okoliščinah se bomo obrnili k naši neposredni skupnosti"

Italijanska kustosinja in oblikovalka Federica Sala je ena od članic in članov žirije, ki je med projekti, prijavljenimi na odprti poziv »Milano 2020: Oblikovanje prihodnosti«, izbirala izdelke za razstavo [Tunel 29] Oblikovanje za postapokaliptični svet. Skupinska postavitev je bila načrtovana za predstavitev na letošnjem milanskem tednu oblikovanja, vendar je med tem v svet in naš vsakdan zarezala virusna resničnost.

Več

Ne prezrite

Projektna pisarna v Mariboru

Obišči nas

PARTNERSKA MREŽA