fbpx

Kaj želite poiskati?

Fokus

Izpostavljeno

Raziskave kulturnega in kreativnega sektorja

Predstavljamo ključne ugotovitve o velikosti, zaposlenih in prihodkih našega sektorja.

Leta 2019 smo zaključili najobsežnejšo statistično analizo kulturnega in kreativnega sektorja v Sloveniji v obdobju 2008–2017, ki predstavlja osnovo za vpogled v stanje in nadaljnje raziskave sektorja. Analiza je zajela 35.212 posameznikov, zaposlenih v kreativnih poklicih, in 24.062 registriranih organizacijskih enot na področju dejavnosti v KKS.

Več
Mentorji

Z izkušnjami na področju kreativnega vodstva v mednarodnih komunikacijskih vsebinah deluje kot mentor za komunikacijo in marketing.

Kreativci

Industrijska oblikovalka, katere delo temelji na oblikovanju po research-based metodi s poudarkom na krožnem gospodarstvu in trajnosti.

Partnerji

Deluje na področju sodobne avtorske fotografije, predvsem v sodelovanju z umetniki iz Srednje in Jugovzhodne Evrope.

Intervju

Intervju s Federico Sala

Metropolitan: "V novih okoliščinah se bomo obrnili k naši neposredni skupnosti"

Italijanska kustosinja in oblikovalka Federica Sala je ena od članic in članov žirije, ki je med projekti, prijavljenimi na odprti poziv »Milano 2020: Oblikovanje prihodnosti«, izbirala izdelke za razstavo [Tunel 29] Oblikovanje za postapokaliptični svet. Skupinska postavitev je bila načrtovana za predstavitev na letošnjem milanskem tednu oblikovanja, vendar je med tem v svet in naš vsakdan zarezala virusna resničnost.

Več

Ne prezrite

Projektna pisarna v Mariboru

Obišči nas

PARTNERSKA MREŽA