fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
KONFERENCA

Drugi medregionalni dogodek: Sistemsko oblikovanje za krožne politike

3. jul 2019

| 08:30

Splendens

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko v okviru projekta Retrace organizira drugi medregionalni dogodek »Sistemsko oblikovanje za krožne politike – vizija za politike krožnega gospodarstva v evropskih regijah«. Na dogodku bo tudi Center za kreativnost, ki bo predstavil, kako lahko kulturno kreativni sektor pripomore k prehodu na krožno gospodarstvo.

V goste so povabili govorce, ki bodo v dopoldanskem delu predstavili alternativne pristope oblikovanja politik na področju ogljične nevtralnosti in snovne učinkovitosti v Nemčiji, EU Laboratorij politik za inovativnost oblikovanje evropskih politik in primere dobrih praks EU projektov za prehod v krožno gospodarstvo. Predstavili bodo tudi rezultate projekta Retrace.

Več informacij o dogodku najdete na tukaj (.pdf). Število mest na konferenci je omejeno. Na dogodek se je potrebno prijaviti do vključno ponedeljka, 17. junija 2019, preko spletne prijavnice.

Prehajanje v krožno gospodarstvo poteka v tesni povezavi z uvajanjem sistemskih sprememb na vseh družbenih ravneh. Razumevanje obstoječih sistemov in njihovega medsebojnega vpliva, iskanje novih sistemskih povezav in alternativnih pristopov pri oblikovanju politik, ki lahko spodbudijo prehod v krožno gospodarstvo, so zato ključnega pomena.

Ne gre torej toliko za vprašanje, kaj moramo storiti, temveč – kako. Nekaj odgovorov bomo ponudili na dogodku Sistemsko oblikovanje za krožne politike, ki ga gostimo kot partner v projektu RETRACE. V goste smo povabili govorce, ki bodo v dopoldanskem delu predstavili alternativne pristope oblikovanja politik na področju ogljične nevtralnosti in snovne učinkovitosti v Nemčiji, EU Laboratorij politik za inovativnost oblikovanje evropskih politik in primere dobrih praks EU projektov za prehod v krožno gospodarstvo. Predstavili bomo tudi rezultate projekta Retrace.

Večina med nami se najbolje uči skozi prakso, zato bomo v popoldanski delavnici sodelovali pri iskanju in oblikovanju možnih rešitev na presečišču družbenih inovacij in paradigme krožnega gospodarstva.
Dogodek bo spremljala razstava, na kateri bomo predstavili rezultate projekta RETRACE in primeredobrih praks partnerskih regij. Simultano tolmačenje bo zagotovljeno v dopoldanskem delu, popoldanska delavnica pa bo potekala le v angleškem jeziku. Prosimo, da se na dogodek prijavite preko spletnega obrazca najkasneje do 17. junija 2019.

Dodatne informacije o dogodku lahko dobite na e-naslovu dejan.hribar@gov.si ali na telefonski številki 01 400 3768.