fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Primeri dobrih praks

Motovila na Kino Otoku

27. avg 2020

| 11:00-13:00

Izola

Manziolijeva palača, Izola

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Motovila v sklopu Partnerske mreže CzK in v sodelovanju s festivalom Kino Otok organizira strokovni seminar, kjer bodo mednarodni gosti in domača javnost govorili o inovativnih modelih sodelovanj mednarodnih filmskih festivalov, vključno s platformami videa na zahtevo.

 

Predstavljena bo pobuda Doc Alliance Films, eden najuspešnejših primerov povezovanja sedmih prominentnih evropskih filmskih festivalov (CPH:DOX, Doclisboa, Millennium Docs Against Gravity FF, DOK Leipzig, FIDMarseille, Ji.hlava IDFF in Visions du Réel). Glavni namen pobude, ki jo podpira Ustvarjalna Evropa  MEDIA  je promocija kakovostnega avtorskega dokumentarnega filma, tudi prek VOD platforme DaFilms.com. 

 

Z nami bo izvršna direktorica projekta, Diana Tabakov. Gre za nadaljevanje aktualne diskusije o izmenjavi in povezovanju med festivali, tudi v luči sprememb podprograma Ustvarjalna Evropa – MEDIA (ki od letos spodbuja mreženje festivalov).

 

*V Izoli bo (če bodo pogoji to dopuščali) vzpostavljena tudi Motovilina POP-UP pisarna, v okviru katere bo njihova ekipa lokalni in festivalski javnosti na voljo za svetovanje o priložnostih za mednarodno povezovanje v kulturi, filmu in ustvarjalnih sektorjih. POP-UP pisarno je del projekta PRO KUS: Prenos veščin in znanja za profesionalizacijo v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih ob podpori Ministrstva za javno upravo RS. Več informacij na www.motovila.si. 

Dogodek je del ciklusa treh specializiranih strokovnih usposabljanj za strokovnjake s področja filma in AV sektorjev v okviru serije strokovnih usposabljanj “Onkraj kulturnega modela” (OKM). Serijo usposabljanj zavod Motovila organizira kot del dejavnosti Partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Program partnerske mreže