fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Razstava

Prihodnost bivanja: Budimpešta

10. okt 2021 - 28. nov 2021

Grad Kischel, Budimpešta

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Razstava slovenskega oblikovanja Prihodnost bivanja gostuje od 10. oktobra do 28. novembra 2021 na Gradu Kischel v Budimpešti  v okviru Design Without Borders.

 

Predstavljeni izdelki in storitve združujejo ustvarjalnost s poslovno vizijo. Poudarjamo zgodbe majhnih blagovnih znamk, ki izražajo funkcionalnost, strast do življenja in narave, inovativne načine uporabe lokalnih materialov, zlasti lesa, in nove tehnike proizvodnje, ki se opirajo na regionalno obrtništvo in napredne tehnike trajnostne proizvodnje.

 

Nabor 90 izdelkov, ki so prejeli znak odličnosti »Made in Slovenia«, je nastal v zadnjih dveh letih in v mnogočem predstavlja napore Centra za kreativnost, ki deluje v sklopu Muzeja za arhitekturo in oblikovanje – povezovati, promovirati, podpirati in razvijati kulturni in kreativni sektor v Sloveniji ter ga aktivneje povezati z gospodarstvom, znanostjo in izobraževanjem. Izdelki napovedujejo prihodnost bivanja, kjer surovih materialov ni več v izobilju, kjer je treba racionalizirati načine produkcije in uporabe človeških virov ter izdelke približati novi generaciji uporabnikov, ki si želijo njim prilagojene rešitve. Te so v tehnološko napredni in inovativni izdelavi, ki jo proizvajalci in oblikovalci združujejo z ljubeznijo do življenja in narave.

 

 


Darja Malešič

David Tavčar

Jana Mršnik

Matej Štefanac

Tina Košak Koren - Zavod Floios

Wilsonic design

Nina Mršnik, Nuša Jelenec

Ines Kovačič

SADAR+VUGA

Kofein dizajn

Kubus interier

Guianadesign

Moi style

Kronoterm

Tina Rugelj

Lara Baler, Matic Komel, Boštjan Kopinšek

Cup of Tea

Studio Moste

Dogodek je del programa:

Prihodnost bivanja

Razstava "Prihodnost bivanja" je bila predstavljena kar na 32 lokacijah, kot eden večjih promocijskih dogodkov…

Sorodne objave