fbpx

Kaj želite poiskati?

Razstava

Prihodnost bivanja: Eindhoven

16.–24. okt 2021

Microlab, Eindhoven

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Razstava slovenskega oblikovanja Prihodnost bivanja gostuje od 16. do 24. oktobra v Eindhovnu v okviru Dutch Design Weeka na osrednji lokaciji tedna oblikovanja, v Microlabu.

Vabljeni na otvoriteveni dogodek, ki bo 16.10. ob 15.00 uri na našem razstavnem prostoru.

 

Predstavljeni izdelki in storitve združujejo ustvarjalnost s poslovno vizijo. Poudarjamo zgodbe majhnih blagovnih znamk, ki izražajo funkcionalnost, strast do življenja in narave, inovativne načine uporabe lokalnih materialov, zlasti lesa, in nove tehnike proizvodnje, ki se opirajo na regionalno obrtništvo in napredne tehnike trajnostne proizvodnje.

 

Nabor 90 izdelkov, ki so prejeli znak odličnosti »Made in Slovenia«, je nastal v zadnjih dveh letih in v mnogočem predstavlja napore Centra za kreativnost, ki deluje v sklopu Muzeja za arhitekturo in oblikovanje – povezovati, promovirati, podpirati in razvijati kulturni in kreativni sektor v Sloveniji ter ga aktivneje povezati z gospodarstvom, znanostjo in izobraževanjem. Izdelki napovedujejo prihodnost bivanja, kjer surovih materialov ni več v izobilju, kjer je treba racionalizirati načine produkcije in uporabe človeških virov ter izdelke približati novi generaciji uporabnikov, ki si želijo njim prilagojene rešitve. Te so v tehnološko napredni in inovativni izdelavi, ki jo proizvajalci in oblikovalci združujejo z ljubeznijo do življenja in narave.

 

 


Darja Malešič

David Tavčar

Iztok Lemajič

Matej Štefanac

Tina Košak Koren - Zavod Floios

Nina Mršnik, Nuša Jelenec

Kronoterm

Kofein design

Tojo.i.to

Tanja Pak

Eva Garibaldi

Musguard

Addid plus

Vulgaris woodcut

Dogodek je del programa:

Prihodnost bivanja

Razstava "Prihodnost bivanja" je bila predstavljena kar na 32 lokacijah, kot eden večjih promocijskih dogodkov…

Sorodne objave