fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
RAZSTAVA

RAVNIKAR GALLERY SPACE na viennacontemporary 2020

24. – 27. sep 2020 

viennacontemporary

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

V sklopu sodelovanja v Partnerski mreži Platforma Center za kreativnost 2020 RAVNIKAR GALLERY SPACE (R galerija) napoveduje razstavo petih umetnic in umetnikov – Helene Tahir, Simona Kocjančiča, Nevene Aleksovski, Radovana Kunića in Maje Babič Košir — na sejmu umetnosti viennacontemporary. Sejem bo potekal med 24. in 27. septembrom na Dunaju, skupinski razstavni projekt pa si bo mogoče ogledati v “Booth-u B01” in preko spleta VC_ON viennacontemporary online.
VIENNACONTEMPORARY
#BOOTH B01

Projekt je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Platformo Center za kreativnost sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Helena Tahir

Helena Tahir (1992) je študentka podiplomskega študija slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO) v Ljubljani. Zanimajo jo predvsem grafika, slikarstvo, risba in fotografija. Kot prva se je konec maja 2016 naselila v Odprtem ateljeju v galeriji DobraVaga, kjer se je kasneje tudi samostojno predstavila v okviru programa Umetnik na mesec. Sodelovala je na številnih skupinskih in samostojnih razstavah. Konec oktobra 2016 je sodelovala na mednarodni študentski razstavi Transformation of Image v Muzeju sodobne umetnosti v Zagrebu. Predstavljena je bila v reviji Art Reveal Magazine, kjer so njena dela in intervjuji poželi izvrsten odziv mednarodne javnosti.

Simon Kocjančič

Simon Kocjančič (1979) je aktiven na področju slikarstva, risbe, grafike, fotografije in umetniških fanzinov. Študiral je slikarstvo na Visoki šoli za vizualne umetnosti v Ljubljani. Leta 2007 je diplomiral pod mentorstvom dr. Tanje Mastnak in dr. Darka Birse. Razstavljal je na številnih skupinskih in samostojnih razstavah doma in v tujini. Živi in ustvarja v Truškah pri Kopru.

Maja Babič Košir

Maja Babič Košir (1978) je diplomirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani in magistrirala iz kiparstva pod mentorstvom prof. Dube Sambolec. Leta 2007 je na Šoli za oblikovanje in umetnost v Barceloni (EINA) pridobila podiplomsko izobrazbo iz tehnik kreativne ilustracije in vizualnih komunikacij. Sodelovala je na številnih samostojnih in skupinskih razstavah po Evropi, bolj aktivno na Portugalskem in v Španiji, kjer je živela in ustvarjala skoraj 10 let. Trenutno živi in ustvarja med Ljubljano in Portom ter razvija umetniška delo na področju ilustracije, risbe, fotografije, videa in instalacije.

Nevena Aleksovski

Nevena Aleksovski (1984) je leta 2008 diplomirala iz slikarstva na Akademiji umetnosti v Novem Sadu, leta 2014 pa magistrirala iz kulturologije na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Aktivna je na področjih risbe, slikarstva, ilustracije in umetniških fanzinov. Leta 2008 je prejela nagrado Akademije umetnosti Novi Sad za izjemne študijske dosežke. Za svoj umetniški fanzin je leta 2016 prejela glavno nagrado na natečaju ZINE VITRINE dvatwozwei. Med drugim se je predstavila v Mednarodnem grafičnem likovnem centru na skupinski razstavi Zini!, Sodobna zinovska produkcija in na skupinski razstavi Neki piše v galeriji Vodnikove domačije v okviru zavoda SCCA Ljubljana. Aktivna je tudi v pedagoškem delu, v galerijah ŠKUC in Alkatraz v Ljubljani. Je sodelavka feminističnega in kvirovskega festivala Rdeče zore.

Radovan Kunič

Program partnerske mreže