fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
delavnica

TRIGGER 2020 – Delavnica

1.-3. sep 2020

| 10:00-16:00

SLOGI

Slovenski gledališki inštitut, Mestni trg 17

Rok za prijave do 29. avg

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Gledališče Glej v sodelovanju s Centrom za kreativnost vabi na Okolja in strategije internacionalizacije projektov – Praktično delavnico za producente in umetnike z Ivo Horvat (ArtRepublic) v okviru platforme TRIGGER.

 

V Slovenijo prihaja ena najprodornejših promotork na polju uprizoritvenih umetnosti Iva Horvat, ustanoviteljica agencije ArtRepublic. Na delavnici, ki je namenjena umetnikom in producentom, vas bo na primeru individualnih projektov preko coachinga popeljala k razvoju dolgoročne strategije dela in prisotnosti na različnih trgih. Delo na delavnici je individualizirano in je praktične narave, namenjeno pa je vsem oblikam projektov v različnih razvojnih fazah.

 

Cilj delavnice je razviti personaliziran strateški plan za vsakega izmed udeležencev, ki ga želite umestiti v mednarodni prostor, ali ustvariti načrt za umestitev projekta na specifični trg (mednaroden ali domač, festivalski ali koprodukcijski, itn.). Delavnico lahko izkoristite tudi za prevetritev karierne usmerjenosti in ciljev.  Z deljenjem informacij o funkcioniranju različnih okolij in vključevanjem različnih orodji bomo razvijali metodologije dela. 70 odsotkov delavnice temelji na praktičnih primerih, izdelavi strategij ter komunikaciji in načinih prezentacije.

 

Na delavnici se boste seznanili z analizo okolji v različnih državah. Mapirali boste ključne festivale ter potencialne prebojne točke za svoje projekte. Pogovarjali se boste o oblikovanju trženjskih strategij ter ustrezne promocijske komunikacije. Naslovili boste vrednote in principe, ki jih je potrebno vzpostavljati med prebojem v tujino, oziroma pri strateškem načrtovanju umeščanja projektov, ter odprli vprašanje kreativnosti in oblikovanje inovativnih metod dela.

 

Teme delavnice:

  • strategije distribucije v uprizoritvenih umetnostih
  • projekti in njihove vizije
  • trg in gradnja vidnosti
  • časovnice projektov
  • mreženje
  • ekologija, energija in trud
  • ustvarjanje personaliziranih strategij in načrtov
  • ustvarjalnost in zmožnost za hipne spremembe
  • komunikacija
  • profil komunikatorja

 

Delovni jeziki delavnice: SLO, HR, ANG

 

Prijavite se lahko na tem obrazcu najkasneje do 29. avgusta. Za več informacij pišete na info@glej.si.

Projekt je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Iva Horvat

Je univerzitetna profesorica kineziologije, plesalka, koreografinja in režiserka. ArtRepublic je agencija za strategije in mobilnost na polju uprizoritvenih umetnosti, ki jo Iva vodi s soustanoviteljico Elise Garriga. V letu 2019 je postala gostujoča predavateljica na HKU univerzi za umetnost v Utrechtu in mentorica Producers Development Programa v Grand Teatre Groningen. Redno predava in vodi delavnice o internacionalizaciji, distribuciji in prodaji po Evropi, Aziji in Amerikah.

Program Partnerske mreže