fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Mentorstvo

TRIGGER – Program individualiziranih mentorstev

16.–18. nov 2020

| 10:00

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Program individualiziranih mentorstev je del dejavnosti platforme TRIGGER, ki se fokusirajo na prenos znanja in veščin. Program, ki je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost, se bo osredotočil na personalizirano strukturo programa, ustvarjenega na podlagi analize in študije profila in projekta vsakega udeleženca. Program se usmerja v potrebe po razvoju strokovnih veščin, povezanih z značilnostmi, sposobnostmi in lastnostmi vsakega posameznika – projekta in umetnika, s ciljem krepitve veščin umetnikov za vizionarski in inovativen pristop k njihovemu poklicu.

 

Program je zastavljen tako, da omogoča kontinuirano spremljanje dela in reševanje izzivov, s katerimi se umetniki srečujejo tekom koncipiranja in razvoja produkcije (trajal bo med 6 in 9 mesecev). Koledar dela bo zgrajen organsko, program pa vključuje štiri segmentirana srečanja razporejena tako, da ustrezajo časovnici razvoja vsakega izbranega projekta in umetnika. Univerzalne metode in orodja bodo usmerjena v konkretne rezultate njihovega vsakdanjega dela. Udeleženci jih bodo  lahko uporabljali tekom procesa in reflektirali njihove učinke in uporabnost na naslednjem srečanju.

Kako bo potekalo mentoriranje?

 

#1 Prvo srečanje bo osredotočeno na predstavitev projekta, njegovo konceptualizacijo, komunikacijo in strategije prezentacij. Umetniki bodo predstavili sebe, svoje delo, strategije umeščanja projektov v nacionalnem in internacionalnem okviru in predstavili dosedanje izkušnje z mednarodnimi sodelovanji in gostovanji.

 

#2 Na drugem srečanju bodo umetniki predstavili dopolnjeno verzijo svoje predstavitve in raziskali specifične primere trgov, za katere bi bil njihov projekt lahko zanimiv, pripravili strateški načrt in evalvacijo prihodnosti projekta.

 

#3 Tretje srečanje bo namenjeno udejanjanju zastavljene strategije, četrto pa evalvaciji preko spremljanja doseženih ciljev in prilagoditev detajlov strategije.

Cilj programa:

  • Nadgradnja veščin koncipiranja, predstavljanja in diseminacije projekta.
  • Vzpostavitev organskih načinov komunikacije z drugimi profesionalci.
  • Vzpostaviti idejo strategije, ki detekira potencialne uspešne trge za vsak projekt.
  • Iskanje razvojnih partnerjev.
  • Vzdrževanje in utrjevanje dolgoročnih partnerstev.

O platformi TRIGGER

 

TRIGGER je platforma za sodobne uprizoritvene prakse, ki jo Gledališče Glej razvija skupaj s Centrom za kreativnost, Momentom, Slovenskim mladinskim gledališčem in Zavodom Maska (program Nove pošte), Mestom žensk, Pekinpahom in Bunkerjem. Namenjena je krepitvi kompetenc neodvisnih producentov in umetnikov s poudarkom na internacionalizaciji in mednarodnih povezavah. Platforma združuje showcase produkcije s potencialom za mednarodni trg, serijo pogovorov, predavanj in delavnic s kuratorji različnih tujih festivalov, agenti, specialisti za distribucijo in mednarodna sodelovanja. Namen platforme je pridobivanje specializiranih znanj s področja oblikovanja strategij in metodologij za distribucijo, mreženje in internacionalizacijo sodobnih scenskih umetnosti.

Projekt je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

16., 17. in 18. november 2020

10:00 - 13:00

Individualna srečanja z mentorico Ivo Horvat

 

Vsakemu izmed umetnikov/projektu bo namenjena ena ura. Prva tri srečanja so načrtovana do konca leta 2020, četrto pa bo izvedeno približno šest mesecev kasneje z namenom pregleda doseženih strateških ciljev.

 

Vsak izmed udeležencev mora tekom mentoriranja skrbeti za dokumentacijo procesa in razvoja osebne strategije. V proces je kot opazovalka vključena tudi lokalna mentorica Barbara Poček, ki bo lahko umetnikom po zaključku mentoriranja pomagala pri profesionalnem razvoju projekta.

Iva Horvat

Je univerzitetna profesorica kineziologije, plesalka, koreografinja in režiserka. ArtRepublic je agencija za strategije in mobilnost na polju uprizoritvenih umetnosti, ki jo Iva vodi s soustanoviteljico Elise Garriga. V letu 2019 je postala gostujoča predavateljica na HKU univerzi za umetnost v Utrechtu in mentorica Producers Development Programa v Grand Teatre Groningen. Redno predava in vodi delavnice o internacionalizaciji, distribuciji in prodaji po Evropi, Aziji in Amerikah.

Program Partnerske mreže