fbpx

Search

Lecture

SloGameDev Meetup – Georg Hobmeier: Documentary gamesv

Jun 11 2019

Poligon

Za prijavo na dogodek se morate prijaviti v uporabniške strani

Video games are usually based in a fantasy world. There are not many games with content based on in-depth research that can be classified as documentary or docu-games.

Documentary games have enormous potential when it comes to game planning and content development and also as far as marketing and monetisation go.

You’re invited to the Game Dev Meetup for a lecture by Georg Hobmeier, one of the most socially engaged video game designers in the world.

Georg Hobmeier

Georg Hobmeier, Avstrijec iz Tirolskih Alp, je medijski umetnik in oblikovalec iger, katerega delo vključuje elemente politične komunikacije, digitalnih medijev in iger. Več kot desetletje se je osredotočal na razvoj plesnih, gledaliških in tehnoloških umetniških projektov, danes pa se predvsem posveča razvoju iger in interaktivnemu pripovedništvu. Njegov debitantski projekt na področju iger “Frontiers” je odmeval v medijih (Zeit, Arte, …), z njim pa si je Georg leta 2012 tudi prislužil nagrado Izjemni umetnik, ki jo podeljuje avstrijsko kulturno ministrstvo. Leta 2014 je ustanovil studio Causa Creations, ki je osredotočeno na raziskovanje družbenega zavedanja in zbiranje sredstev za razvoj iger. Njegovi zadnji projekti so: The Fallen, Path Out, Nowhere Prophet in projekt igre za gledališče Vienna - All Tomorrows.

Co-producer