fbpx

Type what you are searching for ...

ZAPRI ISKANJE
Pop-Up shop

Pop-Upstart: Alja Horvat and Zulu Zion

21–22 Mar 2019

CzK MB

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

We invite you to the first spring Pop-Upstart at the Centre for Creativity Project Space in Maribor. This time, we’re hosting a young illustrator from Maribor, Alja Horvat, and a fashion brand that makes colourful socks, Zulu Zion, that was also presented by their creators Miha and Dijana Rolc in the project Štartaj, Slovenija. The three artists combined their creative and business skills through a collaborative project. You’ll be able to browse and buy the results of their collaboration and the rest of the collection at our pop-up shop.

Every month at Pop-Upstart events we host Slovenian designers from different domains of the creative and cultural sector and enable them to showcase their products to the wider public. This way, we encourage entrepreneurship of young creatives with a focus on promoting their innovative and sustainable products that are already on the market, while also discovering their approaches to design, sales, marketing, and problem solving.

Alja Horvat

Slovenska ilustratorka, ki jo navdihujeta moda in glasba šestdesetih in sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Njena dela se osredotočajo na naravo, ljudi in modo, največkrat pa v njih zasledimo ženske v tropskih in magičnih krajih. Večina njenih ilustracij je narejenih digitalno, ustvarja pa tudi z gvašem in akrilom. Med njenimi strankami so znane znamke, kot so Ban.do, Causebox, CeliaB, prav tako pa smo jo lahko že zasledili pri Hautelooku, Goopu, Cosmopolitanu, TrendBiblu in v spletni trgovini Urban Outfitters.

Zulu Zion

Mlada blagovna znamka, za katero stojita Miha in Dijana Rolc, mož in žena, ki kot dinamičen duo delujeta že vse od leta 2013. Svoje izkušnje z oblikovanjem in kreativo sta združila in ustvarila nogavice Zulu Zion, a ponudbi hitro dodala še druge modne dodatke in vsakoletni koledar. Navdih najdeta v nostalgiji svojega odraščanja in na različnih potovanjih po svetu, pa tudi doma. Zulu Zion je tako postal sinonim za barve in vzorce, ki skupaj ustvarijo modni kos, ki vas bo vedno znova spravil v dobro voljo.

Pop-Upstart