fbpx

Kaj želite poiskati?

Nagrada

CzK med slovenskimi finalisti za EEPA 2021

Na natečaju za Evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva EEPA 2021 je javna agencija SPIRIT SLOVENIJA med slovenske finaliste za dodelitev nagrade EEPA 2021, ki jo podeljuje Evropska komisija, izbrala Center za kreativnost (CzK), pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje – na področju »spodbujanje podjetniškega duha«.

 

Evropska nagrada za spodbujanje podjetništva, prepoznava in priznava najbolj uspešne spodbujevalce podjetništva v Evropi, predstavlja najboljše podjetniške prakse, povečuje zavedanje o dodani vrednosti podjetništva ter spodbuja in navdihuje potencialne podjetnike. Velika nagrada žirije EEPA 2021 se podeli v kateri koli kategoriji in bo podeljena najbolj ustvarjalni in navdihujoči zamisli za spodbujanje podjetništva v Evropi.

 

 

S tem se je Center za kreativnost uvrstil v nadaljnje tekmovanje za vseevropsko nagrado. SPIRIT je prepoznal vlogo CzK pri spodbujanju podjetništva v kreativnem sektorju in njegovem povezovanju z gospodarstvom.  Med prijavljenimi projekti oz. dobrimi praksami je nacionalna strokovna komisija izbrala dva slovenska predstavnika, ki bosta zastopala Slovenijo. Pri tem je komisija sledila naslednjim merilom:

 

  1. Izvirnost in izvedljivost;
  2. vpliv na lokalno gospodarstvo;
  3. izboljšanje odnosov med lokalnimi interesnimi skupinami;
  4. prenosljivost: kako je pristop mogoče ponoviti v regiji in drugje v Evropi.

 

Ob CzK se je v nacionalni izbor uvrstil še projekt »GREEN PENGUIN« na področju »podpiranje trajnostnega prehoda;« oba nominirana projekta osveščata, izobražujeta, navdušujeta in spodbujata različnih ciljne skupine k podjetniškemu, trajnostnemu načinu razmišljanja in delovanja in na svojem področju beležita nekaj izrednih rezultatov in dolgoročnih učinkov

 

V nadaljevanju letošnjega natečaja »Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva« bo Evropska komisija izbrala člane komisije, ki bodo na skupnem zasedanju iz nabora prijav posameznih držav izbrali nominirance za ožji izbor v vsaki razpisani kategoriji. Nominiranci bodo povabljeni na zaključno prireditev s podelitvijo nagrad. Razglasitev zmagovalcev v posameznih kategorijah bo predvidoma novembra 2021 v okviru letnega MSP srečanja Evropske komisije (SME Assembly) v Portorožu.

 

Več informacij o EEPA 2021 najdete tukaj.