fbpx

Kaj želite poiskati?

Obvestilo

CzK na Nizozemskem

21. jan 2020

Amsterdam, Rotterdam

Ekipa MAO in CzK se je odzvala povabilu partnerske organizacije, Het Nieuwe Instituut – inštituta za arhitekturo, oblikovanje in digitalno kulturo – in se udeležila pilotnega študijskega obiska oz. predstavitve nizozemskega kreativnega sektorja.

V sodelovanju z Motovilo ter predstavniki zavodov Kino Otok in Kinoatelje so sestali s tamkajšnjimi organizacijami iz področja kulturnega in kreativnega sektorja. Med drugimi s predstavniki Stimulirungsfond – fonda za arhitekturo, oblikovanje, digitalno kulturo in njihova presečišča; DutchCulture – mrežo za mednarodno sodelovanje na področju kulture; Waag – organizacijo, ki deluje na preseku znanosti, tehnologije in umetnosti; iniciativo Creative Holland; s predstavniki arhitekturnega biroja UNStudioarhitekturnega centra ARCAM, kulturnega stičišča NDSM, EYE FilmmuseumStedelijk Museum in FOAM MuseumStudio Makkink & BeyDroogBlue City – nacionalno platformo za krožno ekonomijo in drugimi organizacijami.

 

Cilj obiska je krepitev sodelovanj med različnimi ustvarjalci in organizacijami iz slovenskega in nizozemskega kreativnega sektorja, nadgradnja ali razvoj novih projektov ter izmenjava izkušenj in dobrih praks na področju razvoja sektorja. Center za kreativnost, bo skupaj s parterji tudi v prihodnosti razvijal tovrstna mednarodna mreženja in vzpodbujal razvoj ukrepov za močnejšo internacionalizacijo in mobilnost sektorja.