fbpx

Kaj želite poiskati?

Slovenski oblikovalci v Budimpešti na razstavi Design Without Borders

1. junij 2018

Razstava z naslovom Design Without Borders je rezultat neodvisne iniciative dveh strokovnjakov na tem področju, oblikovalke Szilvie Szigeti in Tamása Radnóti in je del programa Budapest Summer festivala. Na ogled bodo dela več kot 100 oblikovalcev iz 9 evropskih držav. Zraven izdelkov, oblikovanih s strani umetnikov iz regije – Češke, Poljske, Madžarske in Slovaške – bodo obiskovalci imeli priložnosti videti tudi pohištvo, tekstil in produkte avstrijskih, nemških, romunskih, švicarskih in tudi slovenskih oblikovalcev. Ob izdelkih masovne produkcije bodo razstavljeni prav tako unikatni izdelki.

 

Na letošnji razstavi, ki širše raziskuje področje oblikovanja in želi vključiti inovativne in sveže projekte, ki na edinstven način interpretirajo oblikovanje, se bo s svojimi deli predstavilo pet slovenskih oblikovalcev: Katja Burger, Tjaša Bavcon, Jasmina Ferček (Oloop Design), Dejan Pfeifer (Studio Drevo), Kristjan Jarni (fotograf), Martina Obid Mlakar in Tilen Sepič. Omenjeni oblikovalci so bili izbrani med tistimi, ki jih je Center za kreativnost skupaj z MAO nominiral za vključitev v razstavo.

 

V sklopu otvoritvenega dne, 15. junija bo v New Budapest Gallery tudi Maja Šuštaršič, vodja BIO, predstavila mednarodni Bienale oblikovanja.

 

Več o konceptu razstave in sodelujočih oblikovalcih si lahko preberete tukaj.