fbpx

Kaj želite poiskati?

»Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij – Center za kreativnost 2022«

»Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij – Center za kreativnost 2022«

Pred nami je še zadnji razpis Ministrstva za kulturo RS »Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij - Center za kreativnost 2022«.

Predmet razpisa so nepovratne spodbude za razvoj inovativnih projektov in podjetij s področja  kreativnega in kulturnega sektorja (KKS), razvoj novih izdelkov, storitev in procesov pri prijaviteljih (podjetjih in drugih organizacijah) ter vzpodbujanje močnejšega sodelovanja med KKS in gospodarstvom. Okvirna skupna višina sredstev za izvedbo javnega razpisa je 1.500.000,00 EUR (skupaj za Vzhodno kohezijsko regijo  817.420,20 EUR in skupaj za Zahodno kohezijsko regijo 682.579,80  EUR).

Nepovratna sredstva bodo dodeljena po sklopih:

  • Sklop A1: Semenska faza »Preveritev koncepta« – namenjen raziskovanju, inoviranju in demonstraciji uporabe projektov kreativnega sektorja v realnem okolju s ciljem preveritev in pridobitev možnosti za komercializacijo. Višina sofinanciranja znaša do 15.000 EUR na projekt.
  • Sklop A2: Zagonska faza – »Kreativni Start Up« – namenjen zagotavljanju podpore podjetjem s področja kreativnega sektorja v fazi rasti, izboljšavi poslovnih procesov, spodbujanju ambicioznih inovativnih razvojnih projektov in širjenju na mednarodne trge. Višina sofinanciranja znaša do 40.000 EUR na projekt.
  • Sklop A3: Povezovanje KKS in gospodarstva – »Kreativni povezovalnik« – spodbuja strateško sodelovanje podjetij s področja kreativnega sektorja z ostalimi gospodarskimi področji skozi razvoj inovativnih rešitev, proizvodov, storitev ali procesov. Višina sofinanciranja znaša do 30.000 EUR na projekt.

Več informacij in izobraževanja ob razpisu:

Razpisno dokumentacijo s prijavnico in razpisnimi pogoji razpisa najdete na spletni strani Ministrstva za kulturo RS (povezava).

 

Center za kreativnost ob razpisu organizira podporna izobraževanje za prijavlitelje:

RAZPISOVALEC

Ministrstvo za kulturo

SUBVENCIJE

Od 15.000 EUR do 40.000 EUR

Delež sofinanciranja

Do 100%

Rok za prijavo

20. dec 2021