Kaj želite poiskati?

Kulturno-kreativni imperativ

V letu 2020 smo objavili najobsežnejšo statistično analizo kulturnega in kreativnega sektorja, ki je razkrila velik pomen in še večji potencial tega sektorja. Zdaj pa je čas, da vse o KKS izveste vi, vaš sosed, vaša prodajalka, vaša nadrejena in direktor vašega direktorata.

S pričujočo kampanjo komuniciramo statistične ugotovitve o slovenskem kulturnem in kreativnem sektorju (KKS) med leti 2008 in 2017 in jih postavljamo v aktualni kontekst koronakrize, ki je delovanje sektorja močno okrnila. Raziščite naše prijazno predstavljene statistične ugotovitve ter “fact-checkerje”, s katerimi razbijamo mite in predsodke o KKS, prisluhnite podcastom, ki se posvečajo vsakič drugi panogi sektorja in poiščite razlike med stanjem v KKS leta 2017 in leta 2021.

Najdi razlike

Projekt Najdi razlike primerja stanje pred epidemijo, ko je sektor kazal velik gospodarski potencial, z zdajšnjim stanjem, ko so položaj in pogoji dela za kulturne in kreativne dejavnosti močno spremenjeni.

Poišči razlike na sličicah in spoznaj, kako je epidemija spremenila pogoje za delo in izobraževanje ter položaj zaposlenih znotraj kulturnega in kreativnega sektorja.

interaktivna spletna stran