fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE

ITD

ITD MURSKA SOBOTA - zavod za umetniško ustvarjanje

Inštitut za transmedijski dizajn (ITD) je večplastna ustvarjalna skupnost, ki sodeluje pri mednarodnih projektih ter spodbuja lokalne in mednarodne razprave, kulturne izmenjave in izobraževanja na področju transmedijskega oblikovanja. "DNK" inštituta leži v kulturi znanja, veščin, izkušenj in podjetništva. Inštitut je inkubator idej in eksperimentov, ki združuje kreativne praktike, lokalno prebivalstvo, oblikovalce politik; vse z namenom iskanja odgovorov na obsežen nabor vprašanj, vključno z vprašanji o dvigu kakovosti vsakdana prebivalcev lokalne skupnosti, skozi oblikovanje.

Dogodek “Disko šola” je del izobraževalnega projekta SpeculativeEdu, ki bo z delavnicami, instalacijo, mednarodno razstavo in odprto razpravo zainteresirano občinstvo spodbudil k razmišljanju o drugačni možni prihodnosti Murske Sobote. V štirih dneh bo dogodek občinstvu predstavil prakso spekulativnega oblikovanja, s poudarkom na vprašanje, kaj nam lahko zamišljanje alternativne prihodnosti pove o sedanjosti?

Člani lokalne skupnosti, mladi in ustvarjalci bodo v času trajanja dogodka raziskovali nove perspektive in oblikovali možne alternativne scenarije prihodnosti, ki so še tako potrebni po ekstremnih razmerah, ki ne pomenijo le sprememb v našem življenjskem okolju, temveč nalagajo spremembo družbenih, gospodarskih in političnih odnosov.