fbpx

Kaj želite poiskati?

RAVNIKAR GALLERY SPACE

ZAVOD Ravnikar Gallery Space

RAVNIKAR GALLERY SPACE je prostor, ki je bil zasnovan z namenom predstavitve mladih kot tudi že uveljavljenih umetnikov in umetnic iz bližnje regije, hkrati pa ustvarja vez med aktualno likovno produkcijo in širšo skupnostjo. Prodajna funkcija galeriji omogoča vnos svežine v domači kuratorski prostor in predstavlja možnost dosega novih javnosti, ki z nakupom umetniških del presegajo ustaljene okvire uveljavljanja in prepoznavanja avtorjev, umetnike pa tako tudi neposredno (finančno) podprejo. V obdobju med 2017 in 2020 je galerija organizirala 51 samostojnih in skupinskih razstavnih projektov ter umetniških rezidenc v okviru katerih se je aktivno predstavilo 342 domačih in tujih avtorjev.

Program individualnih mentorstev; pomembno mesto namenjamo strateškemu načrtovanju pomoči za nezaposleno (naj)mlajšo generacijo. Prekarne oblike dela, če sploh so na voljo, sistematično teptajo ustvarjalnost potencialno izjemnih umetnic in umetnikov. Zato jih poskušamo opolnomočiti tudi na tem področju, kjer so pogosto zgolj prave informacije lahko vitalnega pomena.
Umetnostni sejmi; osrednji cilj mednarodnega razstavnega projekta je zainteresiranemu strokovnemu občinstvu kot tudi širšim mednarodnim publikam približa del sodobne vizualne produkcije slovenskih umetnikov in umetnic.