fbpx

Type what you are searching for ...

ZAPRI ISKANJE
Pop-Up shop

Pop-Upstart: Pirate Piška and Špela Senica

May 23–24 2019

CzK MB

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

This month, we are inviting you to Centre for Creativity’s Project Space in Maribor to discover Tjaša Križnar, who has her own brand of unique products called Pirate Piška, and Špela Senica, a young illustrator from Maribor, who currently studies in Linz. For two days, they will take over our Project Office and turn it into an exhibition space, where you’ll be able to see their work and products and buy them for special pop-up prices.

Every month at Pop-Upstart events we host Slovenian designers from different domains of the creative and cultural sector and enable them to showcase their products to the wider public. This way, we encourage entrepreneurship of young creatives with a focus on promoting their innovative and sustainable products that are already on the market, while also discovering their approaches to design, sales, marketing, and problem solving.

Pirate Piška

Pirate Piška je independent-one-girl-brand unikatnih izdelkov, pod katero oblikovalka Tjaša Križnar z avtorskimi ilustracijami tiska bele majice, prevelike puloverje, včasih tudi nogavice, pa tudi šiva urbane nahrbtnike. Blagovna znamka je zasnovana po načelih kakovostne in funkcionalne izdelave ter z minimalističnim in uniseks pristopom v mislih, predvsem pa združuje ljubezen do ročno narejenih in trajnostnih izdelkov. Pri oblikovanju nahrbtnikov avtorica uporablja materiale lokalnega in EU-izvora, tiska pa samo na majice s certifikatom Fair Wear. Skrb za okolje se nadaljuje pri pripravi naročil za pošiljanje, saj so vsi izdelki zapakirani v kartonsko embalažo, ki ne vsebuje plastike. Glavni namen je delati s spoštovanjem do narave in z zavedanjem, od kod prihajajo surovine za ustvarjanje. Pri sami izdelavi oblikovalki zelo veliko pomeni svoboda, da lahko ustvarja, šiva in tiska neodvisno od zunanjih proizvajalcev. Vse to in še več na piratepiska.com.

Špela Senica

Špela Senica, rojena v Mariboru, obiskuje umetnostno univerzo v Linzu. Ukvarja se z grafičnim oblikovanjem, ilustracijo in slikanjem. Pri tem uporablja različne tehnike in kombinira različne materiale, od svinčnika, olja, gvaša, akvarela do tuša in drugih. Navdihujejo jo ženski liki, portreti, narava, živali in vsakodnevni vtisi. Večina njenih del nastaja na papirju in platnu, občasno ustvarja tudi na grafični tablici. Sodelovala je že na več razstavah, dogodkih in pri projektih, povezanih z oblikovanjem. Samostojne razstave je imela v eMCe placu, galeriji Mladinskega centra Velenje  (Primum unum, 2017), v GT 22 v Studiu 12:22 (Au – zlato, 2018) ter v spletni galeriji Mladinskega centra Maribor Web Nox (Doreja, 2019). Oblikovala je tudi letak in logotip za Titov skate session (2017), grafične podobe za skateboard za Relax Crew Skateco (2017) in osebno znamko v projektu oživitve Male tržnice v Mariboru (2018/2019).

Pop-Upstart