fbpx

Type what you are searching for ...

ZAPRI ISKANJE
Pop-Up shop

Pop-Upstart: Relax Crew Skateco. and Embisi

Jun 20–21 2019

CzK MB

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

For the last Pop-Upstart before the summer break, we invite you once more to Centre for Creativity’s Project Space in Maribor to present, for the first time, two clothing brands from urban skate ulture. We’ll host RelaxCrew Skateco., a brand that paints and sells skateboards, and local brand from Maribor, Embisi. The collectives have already collaborated and they will join forces once more for this event to transform our offices to a skate shop. You’ll be able to buy their products for special pop-upstart prices, so don’t miss out on this opportunity for a great summer piece.

Every month at Pop-Upstart events we host Slovenian designers from different domains of the creative and cultural sector and enable them to showcase their products to the wider public. This way, we encourage entrepreneurship of young creatives with a focus on promoting their innovative and sustainable products that are already on the market, while also discovering their approaches to design, sales, marketing, and problem solving.

RelaxCrew Skateco.

RelaxCrew Skateco. je mini podjetje iz Kisovca, ki se od leta 2012 ukvarja s prodajo skejtbordov. Ekipo sestavlja deset skejterjev z različnih koncev Slovenije, ki jih združujeta ljubezen do skejtbordinga in snemanja videov ter podjetniška žilica. Vse grafike naprintajo sami v studiu v Kisovcu, uporabljajo pa sitotisk in toplotno stiskalnico. Skozi leta je RelaxCrew zrastel v dodatno blagovno znamko z imenom »WePrintBoards«, saj so svoje storitve začeli ponujati tudi drugim znamkam.

EMBISI SKATEBOARDING

EMBISI SKATEBOARDING je zgodba, ki temelji na več kot 25-letnem sožitju s skejt kulturo in se je leta 2013 nadgradila z ustanovitvijo lokalne skejt znamke Embisi. Ker so se prvi skejt triki ustanoviteljev Embisija zgodili v Mariboru, od tu izhaja tudi samo ime. Maribor je bil med subkulturami na ulici vedno znan kot »MBC« (Maribor City), zato je fonetična oblika »Embisi« pravzaprav del DNK-zapisa vseh mariborskih skejt generacij in zdaj tudi znamke, ki jim pripada. Embisi slovi po edinstvenih serijah skejt desk in njihovih grafikah, ki so vsakič znova ustvarjene v sodelovanju s top ilustratorji, oblikovalci, grafiterji in umetniki. Vsaka deska je primerna tako za na ulico kot za na steno, saj je čista ulična umetnost. Kot skejtanje samo. Wu-Tang is for the kids, Embisi is for the streets!

Pop-Upstart