fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Prodajna razstava

Kreativnice – sodobni tekstilni center

4. jun-2. jul 2020

CzK Maribor

Prodaja: 4. jun, 17:00-21:00

Prodaja: 2. jul, 10:00-17:00

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

V sklopu spremljevalnega programa razstave, ki trenutno poteka v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, MADE IN: Pripovedi obrti in oblikovanja, v Projektni pisarni CzK Maribor predstavljamo Kreativnice – sodobni tekstilni center iz Škofje Loke.

 

Vljudno vabljeni na odprtje prodajne razstave, ki bo v četrtek, 4. junija 2020 med 17. in 21. uro v Projektni pisarni CzK Maribor, na Partizanski cesti 11. Izdelki izpod rok spretnih Kreativnic bodo na ogled vse do 2. julija, ko bodo med 10. in 17. uro tudi ponovno na voljo za prodajo.

 

Kreativnice so ustvarjalno-delovni prostor, ki ima hkrati tudi razstavno-prodajni značaj. Umeščen v neposredni bližini bivše Tovarne klobukov Šešir, sodobni tekstilni center Kreativnice opozarja na bogato dediščino tekstilne industrije na Škofjeloškem in povezuje različne ustvarjalce, predvsem ženske, ki s sodobnim pristopom nadgrajujejo bogato tekstilno dediščino območja.

Anja Musek, Ladka Peneš, Lili Panjtar, Nina Vastl Štefe in Silva Horvat

se izražajo skozi različne tehnike, vsem pa je skupna ročna izdelava unikatnih izdelkov z visoko uporabno in estetsko vrednostjo. Predstavljajo se z naborom izdelkov za dom, modnih dodatkov in oblačil, ki obujajo ali nadaljujejo tradicijo ročne izdelave lokalnih izdelkov iz naravnih materialov, ki so hkrati tudi trajnostno naravnani.