fbpx

Kaj želite poiskati?

Z izbranimi programi krepimo sektor in ga aktivneje povezujemo z gospodarstvom in drugimi sektorji

Program CzK je zasnovan kot sistem podpornih aktivnosti za ustvarjalce s katerimi skupaj s partnersko mrežo omogočamo razvoj sektorja. Programske sklope - razvoj novih izdelkov in storitev, izobraževanja, internacionalizacijo, mreženja, raziskave, spletna ponudba ter promocija - dopolnjujejo finančne vzpodbude CzK, ki jih podeljuje MK. Z izbranimi programi krepimo sektor in ga aktivneje povezujemo z gospodarstvom in drugimi sektorji.

Izberi vrsto programa

ikona-izobrazevanje

Kulturno-kreativni imperativ

V letu 2020 smo objavili najobsežnejšo statistično analizo kulturnega in kreativnega sektorja, ki je razkrila velik pomen in še večji potencial tega sektorja.

Preberi več
ikona-promocija

Razpis CzK

Razpisi »Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij - CzK«, ki jih vodi Ministrstvo za kulturo, so neločljivi del projekta CzK.

Preberi več
ikona-spletnaplatforma

Prihodnost bivanja

Razstava Prihodnost bivanja bo predstavljena kar na 25 lokacijah, saj gre za enega večjih promocijskih dogodkov slovenskega predsedovanja Svetu EU v letu 2021.

Preberi več
ikona-promocija

We’re open! Odprti smo!

Na Milano Design Week 2019 smo predstavili izbor novejše produkcije slovenskih oblikovalcev in neodvisnih proizvajalcev pohištva. Predstavitev se je odvijala od 9.–14. aprila, v sklopu Ventura Future,

Preberi več
ikona-razvoj

[Tunel 29] Oblikovanje za postapokaliptični svet

V scenariju, ki ga predstavljamo, je naše naravno okolje uničeno, zdaj živimo v Tunelu 29.

Preberi več
ikona-razvoj

Bienale oblikovanja

BIO je mednarodni proces sodelovanja med oblikovalci in ustvarjalci iz različnih disciplin, ki razvijajo alternative obstoječim sistemom.

Preberi več
ikona-razvoj

Platforma Made In

MADE IN s povezovanjem oblikovanja, raziskovanja in dediščine spodbuja sodelovanje in izmenjavo znanja med tradicionalnimi obrtniki in sodobnimi oblikovalci.

Preberi več
ikona-razvoj

DESIGN DINING

Program, ki povezuje kulinariko in oblikovanje z razvojem novega oblikovalskega pogrinjka in novega večhodnega menija.

Preberi več
ikona-raziskovanje

Raziskave KKS

Statistična analiza stanja kulturnega in kreativnega sektorja v Sloveniji 2008–2017

Preberi več
ikona-mrezenje

Partnerska mreža CzK

Članice partnerske mreže CzK so organizacije iz različnih področij kulturnega in kreativnega sektorja, ki s svojo vizijo in programi soustvarjajo nacionalno podporno okolje za razvoj KKS.

Preberi več
ikona-mrezenje

Sistem mode

Konferenca Sistem mode je oktobra 2019 predstavile primere dobrih praks in nišne poslovne modele, od ulične mode do trajnostnih konceptov.

Preberi več
ikona-promocija

Pop-Upstart

V ciklu dogodkov Pop-Upstart v Mariboru predstavljamo mlade slovenske ustvarjalce z različnih področij kreativnega sektorja ter jim omogočamo, da svoje izdelke predstavijo širšemu občinstvu.

Preberi več