fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Pop-up trgovina

Pop-Upstart: Slovenska – local made predstavlja JNŽ

17.–18. jan 2019

CzK Maribor

PREDSTAVITEV IN POP-UP TRGOVINA: 17. 01., 18:00–22:00

POP-UP TRGOVINA: 18. 01., 10:00–18:00

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Vabljeni na Pop-Upstart dogodek v Projektno pisarno Centra za kreativnost v Mariboru, kjer se vsak mesec predstavljajo slovenski oblikovalci z različnih področij kreativnega in kulturnega sektorja ter prodajajo svoje izdelke. Na ta način želimo spodbujati podjetništvo kreativcev, predvsem s promocijo njihovih inovativnih, trajnostnih in oblikovno zanimivih produktov, ki so že na trgu, ob tem pa spoznavamo tudi njihove pristope k ustvarjanju, prodaji in trženju ter načine spopadanja s težavami, ki pri tem nastajajo.

Začetek leta bomo otvorili s predstavitvijo mariborske trgovine Slovenska – local made, ki jo vodita dve oblikovalki, Tina Krajnc in Lucie Görlichová, vsaka s svojo znamko, MOI in LUCI. Tina in Lucie sta k sodelovanju na tokratnem Pop-Upstart dogodku povabili Janžo Dolinšek, oblikovalko keramike iz Ljubljane, katere izdelki so prav tako na prodaj v njuni trgovini.

Vljudno vabljeni na predstavitveni pogovor z ustvarjalko, ki bo v četrtek, 17. januarja 2019, ob 18. uri v Projektni pisarni Maribor, Partizanska cesta 11. Sledilo bo odprtje pop-up trgovine, kjer bodo izdelki iz nabora trgovine Slovenska – local made ter JNŽ vse do 22. ure na voljo po posebnih cenah; enako tudi v petek, 18. januarja, od 10. do 18. ure.

Slovenska - local made

Trgovina z izbranimi izdelki slovenskih oblikovalcev, kjer lahko izbirate med izdelki mladih oblikovalcev, umetnikov in ustvarjalcev, ki prihajajo iz Slovenije. Vsak izdelek je narejen lokalno in nosi v sebi edinstveno zgodbo. Tina Krajnc in Lucie Görlichová, ki stojita za trgovino in blagovno znamko Slovenska poudarjata, da se z vsakim nakupom podpira in pomaga lokalnim ustvarjalcem, da lahko rastejo in se razvijajo.

Janža Dolinšek

Oblikovalka uporabne keramike, ki deluje pod blagovno znamko JNŽ. V svojem ustvarjanju nemalokrat eksperimentira z materijo in različnimi oblikami, pri čemer nastanejo unikatni sodobni izdelki. Letos je bila med drugim povabljena na Mesec oblikovanja. Dela v studiu na Križevniški 2 v Ljubljani.

Program pop-upstart