fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
RAZSTAVA

Vodstvo po razstavi pohištva Lare Bohinc

13. jan 2019

MAO

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

logo
logo

Zaradi velikega zanimanja za razstavo kolekcije pohištva Bohinc Studia v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, organizirano javno vodstvo po razstavi v nedeljo, 13.1.2019, ob 10. uri, ki ga bo vodila Mika Cimolini, vodja programa Centra za kreativnost. Razstava prestižnega pohištva, ki ga imamo priložnost v Sloveniji videti prvič, bo na ogled do konca februarja 2019.

Mednarodno uveljavljena oblikovalka nakita, predmetov in pohištva Lara Bohinc je bila nedavno gostja dogodka Prenos veščin, ki ga organizira Center za kreativnost pri MAO. V sklopu tega dogodka je bila postavljena tudi omenjena razstava.

Za udeležbo na vodeni razstavi so zaželene prijave na info@czk.si. Po vodenju pa si bodo lahko udeleženci ob 11. uri ogledali še razstavo Živeti z vodo z Marto Vahtar.

Predavanje Lare Bohinc z decembrskega dogodka Prenos veščin je v celoti na ogled v galeriji.

Lara Bohinc

Industrijsko oblikovanje je študirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani ter študij nadaljevala na Royal College of Art v Londonu (MA), kjer se je specializirala za nakit in kovine. Po študiju je bila zanjo pomembna prelomnica nagrada britanskega modnega sveta (British Fashion Council) »New Generation«, s katero je lahko osnovala lastni studio. Usmerila se je predvsem v modni nakit, s katerim je mednarodno zaslovela na modnih festivalih v Parizu in Londonu. Kasneje je blagovno znamko dopolnila z nakitom iz žlahtnih kovin, s torbicami, očali, šali in drugimi modnimi dodatki. Poleg razvoja lastne blagovne znamke je ves čas svetovala tudi drugim blagovnim znamkam, med njimi tudi luksuznim, kot so Montblanc, Gucci, Costume National, Lanvin, Exte, Guy Laroche, Marcus Lupfer, Julien Mcdonald ter predvsem Cartier, s katerim je sodelovala več kot desetletje. V zadnjem času se je v okviru lastnega oblikovalskega podjetja Bohinc Studio preusmerila v oblikovanje pohištva.