fbpx

Type what you are searching for ...

ZAPRI ISKANJE
Exhibition

Guided tour of exhibition Lara Bohinc Furniture collection

13 Jan 2019

MAO

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

logo
logo

Due to considerable interest for the exhibition of Lara Bohinc’s furniture collection at the Museum of Architecture and Design, we’re organising a guided tour on Sunday, January 13th, 2019. Mika Cimolini, head of programme at Centre for Creativity, will guide the tour. 

 

The exhibition of Bohinc’s prestigious furniture, exhibited for the first time in Slovenia, will be open until the end of February 2019.

Lara Bohinc

Industrijsko oblikovanje je študirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani ter študij nadaljevala na Royal College of Art v Londonu (MA), kjer se je specializirala za nakit in kovine. Po študiju je bila zanjo pomembna prelomnica nagrada britanskega modnega sveta (British Fashion Council) »New Generation«, s katero je lahko osnovala lastni studio. Usmerila se je predvsem v modni nakit, s katerim je mednarodno zaslovela na modnih festivalih v Parizu in Londonu. Kasneje je blagovno znamko dopolnila z nakitom iz žlahtnih kovin, s torbicami, očali, šali in drugimi modnimi dodatki. Poleg razvoja lastne blagovne znamke je ves čas svetovala tudi drugim blagovnim znamkam, med njimi tudi luksuznim, kot so Montblanc, Gucci, Costume National, Lanvin, Exte, Guy Laroche, Marcus Lupfer, Julien Mcdonald ter predvsem Cartier, s katerim je sodelovala več kot desetletje. V zadnjem času se je v okviru lastnega oblikovalskega podjetja Bohinc Studio preusmerila v oblikovanje pohištva.