fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Svetovanje/Predavanje/Razstava

Prenos veščin: Lara Bohinc

20. dec 2018–3. okt 2019

MAO

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Na zadnjem letošnjem dogodku iz serije Prenos veščin, na katerem vsak mesec predstavljamo izkušnje in pot uveljavljenih slovenskih ustvarjalcev in ustvarjalnih podjetnikov, ki delujejo v kulturnem in kreativnem sektorju, tokrat gostimo mednarodno uveljavljeno oblikovalko Laro Bohinc. Z njo se bomo pogovarjali o njeni karierni poti, o možnostih, ki jih imajo oblikovalci danes, ter o tem, zakaj se je iz nakita preusmerila v pohištvo.

 

Center za kreativnost (CzK) je interdisciplinarna platforma, ki povezuje, promovira, predstavlja in podpira dejavnosti in razvoj kulturnega in kreativnega sektorja (KKS) v Sloveniji. S svojimi aktivnostmi spodbuja opolnomočenje potencialov družbene in ekonomske vrednosti sektorja ter ga aktivneje povezuje z gospodarstvom, znanostjo, izobraževanjem in drugimi sektorji. Spodbujamo razvoj projektov, ki nastajajo na presečiščih umetnosti, kulture, eksperimentov, trga, podjetništva in gospodarstva ter združujejo ustvarjalnost, proizvodnjo in distribucijo dobrin in storitev, ki vsebujejo ali izražajo kulturne ali kreativne vsebine. Rezultati teh projektov so na koncu poslovno uresničljivi in merljivi, povečujejo dodano vrednost ali pa so usmerjeni v reševanje posebnih družbenih problemov in prispevajo k družbenemu napredku in blaginji.

 

V ta namen organiziramo sklop predavanj, ki smo ga poimenovali Prenos veščin. Predstavljamo izkušnje in karierne poti uveljavljenih kreativcev in poslovnežev, ki delujejo v kulturno-kreativnem sektorju. Zaznali smo, da slovenski kulturni trg ni v celoti vzpostavljen, zato se kreativne industrije v Sloveniji ne morejo polno razviti. S Prenosom veščin spodbujamo prenos znanj in omogočamo vpogled v dogajanje v posameznih kulturnih segmentih na globalnih tržiščih.

10:00

Individualna delavnica z Laro Bohinc

 

Na delavnico se je treba prijaviti prek www.czk.si. Prosimo, da na spletni strani izpolnite svoj profil s kratkim življenjepisom in morebitno povezavo na svoje projekte. Svoje vprašanje ali karierni izziv pošljite po elektronski pošti na naslov info@czk.si, da vam bo Lara lahko svetovala. Število udeležencev na delavnici je omejeno na dvanajst, zato se prijavite čim prej. Prijave do zapolnitve mest!

18:00

Predavanje, na katerem bo Lara Bohinc predstavila svojo karierno pot in poslovne odločitve. Vprašanja občinstva so dobrodošla

 

Predavanje je javno in odprto, predhodne prijave niso potrebne.
Vljudno vabljeni!

20:00

Odprtje razstave pohištva Bohinc Studia

21:00

Lara Bohinc

Industrijsko oblikovanje je študirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani ter študij nadaljevala na Royal College of Art v Londonu (MA), kjer se je specializirala za nakit in kovine. Po študiju je bila zanjo pomembna prelomnica nagrada britanskega modnega sveta (British Fashion Council) »New Generation«, s katero je lahko osnovala lastni studio. Usmerila se je predvsem v modni nakit, s katerim je mednarodno zaslovela na modnih festivalih v Parizu in Londonu. Kasneje je blagovno znamko dopolnila z nakitom iz žlahtnih kovin, s torbicami, očali, šali in drugimi modnimi dodatki. Poleg razvoja lastne blagovne znamke je ves čas svetovala tudi drugim blagovnim znamkam, med njimi tudi luksuznim, kot so Montblanc, Gucci, Costume National, Lanvin, Exte, Guy Laroche, Marcus Lupfer, Julien Mcdonald ter predvsem Cartier, s katerim je sodelovala več kot desetletje. V zadnjem času se je v okviru lastnega oblikovalskega podjetja Bohinc Studio preusmerila v oblikovanje pohištva

program Prenos veščin