fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Svetovanje / Predavanje / Razstava

Prenos veščin: Dejan Orlač

26. mar 2020

MAO

Svetovanje: 10:00

Predavanje: 19:00

Razstava: 21:00

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

[OBVESTILO] Dogodek je do nadaljnjega prestavljen. O novih datumih boste pravočasno obveščeni.

 

Na prvem letošnjem Prenosu veščin predstavljamo industrijskega oblikovalca, ki že nekaj let deluje v Londonu. Sodeloval je z uspešnimi start-up podjetji, osvojil številne mednarodne nagrade za oblikovanje, denimo red dot in core 77, delal v različnih agencijah za oblikovanje izdelkov ter oblikoval za blagovne znamke, kot so Burberry, Garnier, Peugeot, Panasonic, Philips, LG, Hasbro, Virgin, TomTom, Speedo, Midea, Coway in mnoge druge. Oblikoval je izdelke za vsakdanjo rabo, kreativno vodil razvoj izdelkov, končno pa se je specializiral za oblikovanje za igralniško industrijo. Njegov cilj je z inovativnim dizajnom dodati vrednost igralniški izkušnji in povzdigniti nivo oblikovanja v tej industriji.

Dogodek je namenjen industrijskim oblikovalcem, ki želijo izpopolniti svoje znanje na področju sodelovanja s podjetji na različnih nivojih, od start-upov do razmerja naročnik-izvajalec. Na podlagi svojih izkušenj bo Dejan obravnaval naslednje teme:

  • Kako razmišljajo start-upi in kakšna je pri tem vloga oblikovalca?
  • Kaj je pomembno pri oblikovanju za trg?
  • Kako se je industrijsko oblikovanje spremenilo z digitalizacijo?
  • Kaj naročniki iščejo v oblikovalčevem portfoliu?
  • Zakaj se je pomembno specializirati?

Svetovanje je namenjeno mladim oblikovalcem, ki šele stopajo na svojo poslovno pot. Na svetovanje se prijavite prek spletne strani www.czk.si. Pred svetovanjem nam na info@czk.si pošljite povezavo na svoj portfolio, da se bo Dejan lahko pripravil. Število udeležencev delavnice je omejeno na 9, zato se prijavite čim prej.

10:00

Individualna delavnica z Dejanom Orlačem

19:00

Predavanje Dejana Orlača

21:00

Odprtje razstave

Dejan Orlač

Diplomiral je na ALUO in že v času študija prejel številne nagrade na natečajih, med drugim tudi nagrado red dot za konceptualno oblikovanje. Že pred diplomo je pričel sodelovati s podjetjem Royce&Bach, kjer je kot vodja strategije oblikovanja sodeloval pri razvoju elektronskih rulet. Po selitvi v London je delal kot industrijski oblikovalec v različnih studiih: Oxford Product Design, JDO Ltd, V2 Studios Ltd, dokler ni leta 2016 zasnoval svojega oblikovalskega podjetja Orlach design Ltd. Leta 2017 je prevzel podjetje Royce&Bach, s katerim se je specializiral za oblikovanje v igralniški industriji.

Program Prenos veščin