fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Delavnica / Predavanje / Mreženje

Prenos veščin: Andraž Tori

28. maj 2019

MAO

DELAVNICA: 17:00

PREDAVANJE: 19:00

MREŽENJE: 20:00

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Na Prenosu veščin, na katerem vsak mesec predstavljamo izkušnje in pot uveljavljenih slovenskih ustvarjalcev in ustvarjalnih podjetnikov, ki delujejo v kulturnem in kreativnem sektorju, tokrat gostimo Andraža Torija, podjetnika in glavnega digitalnega tehnologa podjetja  Zemanta. Pogovarjali se bomo o startup-ih in o tem, kako spraviti svojo idejo na trg, pa tudi o digitalnem oglaševanju

Na delavnico se je potrebno prijaviti preko www.czk.si. Prosimo, da na spletni strani izpolnite svoj profil s kratkim življenjepisom in morebitno povezavo na svoje projekte. Svoje vprašanje ali karierni izziv pošljite po mailu info@czk.si. Število udeležencev na delavnici je omejeno na šest, zato se čim prej prijavite. Prijave zbiramo do 24. maja.

Predavanje je javno in odprto, predhodne prijave niso potrebne. Vljudno vabljeni!

O projektu Prenos veščin
Center za kreativnost (CzK) je interdisciplinarna platforma, ki povezuje, promovira, predstavlja in podpira dejavnosti in razvoj kulturnega in kreativnega sektorja (KKS) v Sloveniji. S svojimi aktivnostmi spodbuja opolnomočenje potencialov družbene in ekonomske vrednosti sektorja ter ga aktivneje povezuje z gospodarstvom, znanostjo, izobraževanjem in drugimi sektorji. Spodbujamo razvoj projektov, ki nastajajo na presečiščih umetnosti, kulture, eksperimentov, trga, podjetništva in gospodarstva ter združujejo ustvarjalnost, proizvodnjo in distribucijo dobrin in storitev, ki vsebujejo ali izražajo kulturne ali kreativne vsebine. Rezultati teh projektov so na koncu poslovno uresničljivi in merljivi, povečujejo dodano vrednost ali pa so usmerjeni v reševanje posebnih družbenih problemov in prispevajo k družbenemu napredku in blaginji.
V ta namen organiziramo sklop predavanj, ki smo ga poimenovali Prenos veščin. Predstavljamo izkušnje in karierne poti uveljavljenih kreativcev in poslovnežev, ki delujejo v kulturno-kreativnem sektorju. Zaznali smo, da slovenski kulturni trg ni v celoti vzpostavljen, zato se kreativne industrije v Sloveniji ne morejo polno razviti. S Prenosom veščin spodbujamo prenos znanj in omogočamo vpogled v dogajanje v posameznih kulturnih segmentih na globalnih tržiščih.

17:00

delavnica z Andražem Torijem

19:00

javni intervju, na katerem bo Andraž govoril o start-upih. Vprašanja občinstva so dobrodošla.

20:00

mreženje ob kulinaričnem potovanju s Klemnom Koširjem

Andraž Tori, podjetnik in vodja digitalnih tehnologij

Podjetje Zemanta sta Boštjan Špetič in Andraž Tori osnovala leta 2007. Takrat je bilo eno izmed prvih slovenskih tehnoloških start-upov potem, ko so zmagali na londonskem start-up tekmovanju Seedcamp. Soustanovil sklad Silicon Gardens, ki pomaga ustanoviteljem zagonskih podjetij, da svoje ekipe in ideje že na samem začetku postavijo v mednarodno okolje. Že kot srednješolec, nagrajen na mednarodni računalniški olimpijadi, je tudi sam dobil priložnost nabiranja izkušenj v Silicijevi dolini – kamor so na poletne prakse odhajali številni obetavni slovenski strokovnjaki. Kot soustanovitelj ljubljanskega multimedijskega centra Kiberpipa, ki je bil pomemben pri oblikovanju odprte informacijske družbe v Sloveniji, je spoznal problem intelektualnih pravic in internetne etike. Razvoj Odprtega kopa in kasneje še orodja za samodejno bogatenje blogov, je pravzaprav vodilo v ustanovitev podjetja Zemanta.

program Prenos veščin