fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Svetovanje / Predavanje / Mreženje

Prenos veščin: Kristi Hodak

20. dec 2019

| Različni termini

Muzej za arhitekturo in oblikovanje

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Na zadnjem letošnjem Prenosu veščin predstavljamo svetovalko za oblikovanje in digitalizacijo, ki deluje v interdisciplinarni ekipi svetovalcev svetovno znane menedžment svetovalnice McKinsey & Company, v oddelku Digital McKinsey v Londonu. Ta organizacijam v zasebnem, javnem in družbenem sektorju pomaga prepoznati in določiti njihove najpomembnejše cilje ter pot, kako jih spremeniti v resničnost. V zadnjih letih je tudi ta velikan prepoznal oblikovanje kot glavni vir za poslovni uspeh (The business value of design).

Tokratni dogodek je namenjen podjetjem, ki iščejo nove priložnosti za rast prek oblikovanja inovativnih rešitev, ter kreativcem, ki jih zanima, kako celostno predstaviti in uveljaviti oblikovalske pristope pri vodstvih podjetij in drugih institucij. Prenos veščin je sklop dogodkov, na katerih predstavljamo izkušnje in pot uveljavljenih slovenskih ustvarjalcev in ustvarjalnih podjetnikov, ki delujejo v kulturnem in kreativnem sektorju.

Kristi Hodak pravi, da najde zagon v resničnih težavah, s katerimi se ljudje srečujejo vsak dan. Njen navdih pa so voditelji, ki si upajo izzvati status quo in si prizadevajo, da bi ga spremenili. Njena motivacija je dolgoročno vidna pozitivna sprememba. Kristi verjame, da je inovativne rešitve mogoče doseči le z močnim timskim delom strokovnjakov s področij oblikovanja, tehnologije in inovativnega poslovanja, ki imajo enak nabor vrednot. Samo resnično sodelovanje nas lahko pripelje do koristnih, dobičkonosnih in izvedljivih rešitev.

Na predavanju bo najprej predstavila svojo osebno zgodbo – od oblikovanja plakatov do oblikovanja storitev, novih poslovnih modelov in zaposlovanja oblikovalskih talentov – nato pa bo predstavila primere, kako vzpostaviti nove poslovne modele, ki ustrezajo potrebam uporabnikov in viziji podjetja, implementirati inovativne digitalne produkte in storitve ter zagotoviti, da bodo ti dolgotrajno rasli. Prav tako bo odgovorila na vprašanji, kako celostno uveljaviti oblikovalske pristope od vodilnih mest do delavcev za pultom ter katere veščine mednarodna podjetja dandanes iščejo pri oblikovalcih.

 

Program dogodka

Ob 10.00: individualna svetovalnica s Kristi Hodak

Ob 19.00: predavanje Kristi Hodak

Ob 21.00: partnerski pingpong in karaoke z DJ Kuklo!

Če želite v svoje podjetje vpeljati boljše storitve, pa ne veste, kje bi začeli, ali pa si želite delovati na področju oblikovanja storitev, vas vabimo na individualno uvodno svetovanje. Na voljo boste imeli 20-minutni sestanek, kjer lahko Kristi osebno predstavite svoj problem ali vprašanje.
Na individualno svetovanje se je treba prijaviti. Svoje vprašanje ali problem pošljite vsaj en dan pred dogodkom na e-naslov info@czk.si. Število udeležencev delavnice je omejeno na 9, zato se prijavite čim prej. Zaradi občutljivosti informacij predavanja tokrat ne bomo snemali!

O projektu Prenos veščin
Center za kreativnost (CzK) je interdisciplinarna platforma, ki povezuje, promovira, predstavlja in podpira dejavnosti in razvoj kulturnega in kreativnega sektorja (KKS) v Sloveniji. S svojimi aktivnostmi spodbuja opolnomočenje potencialov družbene in ekonomske vrednosti sektorja ter ga aktivneje povezuje z gospodarstvom, znanostjo, izobraževanjem in drugimi sektorji. Spodbujamo razvoj projektov, ki nastajajo na presečiščih umetnosti, kulture, eksperimentov, trga, podjetništva in gospodarstva ter združujejo ustvarjalnost, proizvodnjo in distribucijo dobrin in storitev, ki vsebujejo ali izražajo kulturne ali kreativne vsebine. Rezultati teh projektov so na koncu poslovno uresničljivi in merljivi, povečujejo dodano vrednost ali pa so usmerjeni v reševanje posebnih družbenih problemov in prispevajo k družbenemu napredku in blaginji.
V ta namen organiziramo sklop predavanj, ki smo ga poimenovali Prenos veščin. Predstavljamo izkušnje in karierne poti uveljavljenih kreativcev in poslovnežev, ki delujejo v kulturno-kreativnem sektorju. Zaznali smo, da slovenski kulturni trg ni v celoti vzpostavljen, zato se kreativne industrije v Sloveniji ne morejo polno razviti. S Prenosom veščin spodbujamo prenos znanj in omogočamo vpogled v dogajanje v posameznih kulturnih segmentih na globalnih tržiščih.

Kristi Hodak

Diplomirala je na ALUO s področja oblikovanja vizualnih komunikacij, študij pa je nadaljevala na Imperial College Business School v Londonu in na Royal College of Art, kjer je magistrirala s področja oblikovanja storitev. Preizkusila se je na različnih področjih, izkusila delo v velikih korporacijah in v oblikovalskih agencijah v več kot 15 državah sveta. Že med študijem je imela priložnost sodelovati pri realnih projektih; delala je za trgovsko verigo Sainsbury's, za avtomobilska podjetja Jaguar in Land Rover, ter za Royal Bank of Scotland. Zaposlena je v podjetju McKinsey & Company, kjer vodstvom mednarodnih podjetij svetuje o digitalizaciji in oblikovalskih pristopih. Prek svojega dela je ustanovila več novih podjetij, digitalnih produktov in storitev ter poskrbela, da so na vodstvenih mestih v podjetjih zaposlili oblikovalske talente. Poleg tega si prizadeva povezovati Slovence, ki so se izobraževali v tujini, prek društva VTIS, kjer je članica upravnega odbora.

program Prenos veščin