fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Prenos veščin

Prenos veščin: Nikola Sekulović

24. okt 2018

| 10:00

MAO

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Na drugem dogodku iz sklopa svetovalnih delavnic in predavanj Prenos veščin, na katerih vsak mesec predstavljamo izkušnje in pot uveljavljenih slovenskih oblikovalcev in ustvarjalnih podjetnikov, ki delujejo v kulturnem in kreativnem sektorju, bo svoje izkušnje in poglede predstavil Nikola Sekulović, uveljavljeni glasbenik in promotor.

 

Vljudno vabljeni!

 

Posnetek predavanja

 

 

O projektu Prenos veščin

Center za kreativnost (CzK) je interdisciplinarna platforma, ki povezuje, promovira, predstavlja in podpira dejavnosti in razvoj kulturnega in kreativnega sektorja (KKS) v Sloveniji. S svojimi aktivnostmi spodbuja opolnomočenje potencialov družbene in ekonomske vrednosti sektorja ter ga aktivneje povezuje z gospodarstvom, znanostjo, izobraževanjem in drugimi sektorji. Spodbujamo razvoj projektov, ki nastajajo na presečiščih umetnosti, kulture, eksperimentov, trga, podjetništva in gospodarstva ter združujejo ustvarjalnost, proizvodnjo in distribucijo dobrin in storitev, ki vsebujejo ali izražajo kulturne ali kreativne vsebine. Rezultati teh projektov so na koncu poslovno uresničljivi in merljivi, povečujejo dodano vrednost ali pa so usmerjeni v reševanje posebnih družbenih problemov in prispevajo k družbenemu napredku in blaginji.

V ta namen organiziramo sklop predavanj, ki smo ga poimenovali Prenos veščin. Predstavljamo izkušnje in karierne poti uveljavljenih kreativcev in poslovnežev, ki delujejo v kulturno-kreativnem sektorju. Zaznali smo, da slovenski kulturni trg ni v celoti vzpostavljen, zato se kreativne industrije v Sloveniji ne morejo polno razviti. S Prenosom veščin spodbujamo prenos znanj in omogočamo vpogled v dogajanje v posameznih kulturnih segmentih na globalnih tržiščih.

 

10:00

Delavnica z Nikolo Sekulovićem.

Glasbeniki prek spletne prijave predhodno pošljejo svojo kratko predstavitev, svoje demo posnetke ali povezave na svoje posnetke ter opis kariernega izziva. Na podlagi teh jim bo Nikola osebno svetoval. Število udeležencev na delavnici je omejeno na 12, zato se čim prej prijavite. Prijave zbiramo do 10. oktobra

18:00

Predavanje z naslovom Težko je biti glup – konkurenca je prevelika, na katerem bo Nikola Sekulović govoril o glasbeni industriji, o stanju na trgu v segmentu glasbe danes in o vstopanju na ta trg.

20:00

Koncert skupine Mart na dvorišču gradu.

 

Predavanje in koncert sta javna in odprta, predhodne prijave niso potrebne.

Nikola Sekulović

član nekaterih pomembnih slovenskih glasbenih skupin (Dan D, Laibach, Demolition Group), strokovnjak za avtorske pravice in druga poslovne zadeve na področju glasbene industrije. Kar četrt stoletja je bil dejaven je tudi v založništvu in fonogramski industriji, kjer se je v okviru Dallas Records in Mars Music ukvarjal s spremembami poslovnih konceptov po razpadu prejšnjega ekonomskega sistema. Imel je priložnost sodelovati z glasbeniki iz različnih žanrov ter s tujimi partnerji, predvsem EMI/Virgin in Sony ATV. Urejal je avtorske pravice za filmsko industrijo in reklamne kampanje, sodeloval je pri organizaciji nekaterih odmevnejših koncertov in glasbenih prireditev, o poslovanju na glasbenem trgu pa predava na nekaterih specializiranih šolah ter na konferencah. Svetuje mnogim glasbenikom in udeležencem na slovenski glasbeni sceni, svoja znanja pa je prenašal tudi v seriji strokovnih posvetov na Slovenskem informacijskem glasbenem centru SIGIC.

Mart

Mart je glasbena skupina iz Vipavske doline; sestavljajo jo Nejc Franca na bobnih in tolkalih, Rok Velikonja na klavirju, Ram Cunta na kitari, Jani Peljhan na bas kitari ter Igor Vuk za mešalnim pultom. Njihova glasba orisuje trenutke doživljanja in razmišljanja, ki so zajeti skozi improvizacijo med glasbenimi druženji. Močna ritem sekcija je dobra podlaga za barvanje s kitarskimi in klavirskimi melodijami. Njihova glasba ni jazz in ni rock, tudi punk ne, je prosta improvizacija brez postavljenih meja. Skupina Mart obstaja že od leta 2005. Leta 2008 so izdali prvenec Parallele in v sodelovanju z lokalnimi umetniki pripravili istoimensko multimedijsko predstavo. V lanskem in letošnjem letu so izdali dva EP-ja: Domestic in Theatrical, ki ju predstavljajo po slovenskih odrih.