fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Delavnica

Glasbeni posel 1.0: Nikola Sekulović – Karierni razvoj glasbenikov

6. nov 2018

| 19:30

SIGIC

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Prvo srečanje nove serije usposabljanja za glasbeni posel, ki poteka v koprodukciji SIGIC s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje.iz bo pripadlo staremu znancu Nikoli Sekuloviću. Predavanje bo osredotočeno na načrtovanje, razvijanje karierne poti profesionalnih glasbenikov ter njihovo karierno napredovanje.

 

S katerimi nalogami se mora glasbenik spopasti pri načrtovanju svoje karierne poti? Kako izvesti samooceno in razviti samokritičnost? Kako pogledati navzven, v okolje in okoliščine, ki določajo in vplivajo na njegovo udejstvovanje? Kako sprejeti pravilne odločitve, kako presojati njihovo učinkovitost? Kaj so karierni cilji, s kakšno strategijo jih dosegati?

 

Predavanje je del 5 mesečnega usposabljanja za zaključeno skupino mladih in bodočih glasbenih profesionalcev. Do 5. novembra so odprte prijave v zaključeno skupino, ki jih skupaj z življenjepisom in motivacijskem pismom pošljete na info@sigic.si

 

Na predavanje pa so vabljeni tudi ostali zainteresirani.

 

Kotizacija oz. prijavnina: 30 EUR na osebo za celotno usposabljanje (zaključena skupina), 5 EUR na osebo za posamično predavanje.

 

Vsa sredstva, zbrana z naslova kotizacij, bodo v celoti namenjena delovanju zagonske glasbene agencije, ki je eden izmed ciljev usposabljanja zaključene skupine.

Već o seriji usposabljanja Glasbeni posel 1.0.

Nikola Sekulović

član nekaterih pomembnih slovenskih glasbenih skupin (Dan D, Laibach, Demolition Group), strokovnjak za avtorske pravice in druga poslovne zadeve na področju glasbene industrije. Kar četrt stoletja je bil dejaven je tudi v založništvu in fonogramski industriji, kjer se je v okviru Dallas Records in Mars Music ukvarjal s spremembami poslovnih konceptov po razpadu prejšnjega ekonomskega sistema. Imel je priložnost sodelovati z glasbeniki iz različnih žanrov ter s tujimi partnerji, predvsem EMI/Virgin in Sony ATV. Urejal je avtorske pravice za filmsko industrijo in reklamne kampanje, sodeloval je pri organizaciji nekaterih odmevnejših koncertov in glasbenih prireditev, o poslovanju na glasbenem trgu pa predava na nekaterih specializiranih šolah ter na konferencah. Svetuje mnogim glasbenikom in udeležencem na slovenski glasbeni sceni, svoja znanja pa je prenašal tudi v seriji strokovnih posvetov na Slovenskem informacijskem glasbenem centru SIGIC.

Program partnerske mreže