fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Delavnica / Predavanje / Mreženje

Prenos veščin: Jasmina Cibic

25. apr 2019

MAO

DELAVNICA: 10:00

PREDAVANJE: 18:00

MREŽENJE: 20:00

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Na aprilskem Prenosu veščin predstavljamo mednarodno uveljavljeno, v Londonu živečo slovensko vizualno umetnico Jasmino Cibic, ki deluje na področju kiparstva, instalacije, filma, videa in performansa. Prenos veščin je dogodek, na katerem vsak mesec predstavljamo izkušnje in pot uveljavljenih slovenskih ustvarjalcev in ustvarjalnih podjetnikov, ki delujejo v kulturnem in kreativnem sektorju. Govorili bomo o tem, kako se umetnik pozicionira na mednarodnem trgu, na kakšen način se mreži, kakšne lastnosti morajo imeti umetniška dela, da dobijo mednarodno prepoznavnost.

Na delavnico še posebej vabimo umetnike, ki iščejo svoje tržišče in imajo težave s svojim pozicioniranjem na trgu.  Na individualno svetovanje, ki bo za vsakega udeleženca trajalo 15 minut, se je treba prijaviti prek www.czk.si. Prosimo, da na spletni strani izpolnite svoj profil s kratkim življenjepisom in morebitno povezavo na svoje projekte. Svoje vprašanje ali karierni izziv pošljite po elektronski pošti na naslov info@czk.si, da vam bo Jasmina lahko svetovala. Število udeležencev na delavnici je omejeno na 10, zato se prijavite čim prej.

Predavanje je javno in odprto, predhodne prijave niso potrebne.

O projektu Prenos veščin
Center za kreativnost (CzK) je interdisciplinarna platforma, ki povezuje, promovira, predstavlja in podpira dejavnosti in razvoj kulturnega in kreativnega sektorja (KKS) v Sloveniji. S svojimi aktivnostmi spodbuja opolnomočenje potencialov družbene in ekonomske vrednosti sektorja ter ga aktivneje povezuje z gospodarstvom, znanostjo, izobraževanjem in drugimi sektorji. Spodbujamo razvoj projektov, ki nastajajo na presečiščih umetnosti, kulture, eksperimentov, trga, podjetništva in gospodarstva ter združujejo ustvarjalnost, proizvodnjo in distribucijo dobrin in storitev, ki vsebujejo ali izražajo kulturne ali kreativne vsebine. Rezultati teh projektov so na koncu poslovno uresničljivi in merljivi, povečujejo dodano vrednost ali pa so usmerjeni v reševanje posebnih družbenih problemov in prispevajo k družbenemu napredku in blaginji.
V ta namen organiziramo sklop predavanj, ki smo ga poimenovali Prenos veščin. Predstavljamo izkušnje in karierne poti uveljavljenih kreativcev in poslovnežev, ki delujejo v kulturno-kreativnem sektorju. Zaznali smo, da slovenski kulturni trg ni v celoti vzpostavljen, zato se kreativne industrije v Sloveniji ne morejo polno razviti. S Prenosom veščin spodbujamo prenos znanj in omogočamo vpogled v dogajanje v posameznih kulturnih segmentih na globalnih tržiščih.

10:00

individualna delavnica z Jasmino Cibic

18:00

predavanje Jasmine Cibic

20:00

mreženje

Jasmina Cibic

Študirala je na Akademiji za lepe umetnosti v Benetkah, kasneje pa je še magistrirala iz umetnosti na Goldsmithu v Londonu. Njeno delo se nanaša na raziskovanje »mehke moči« politične retorike v umetnosti in arhitekture, predvsem pa kako država uporablja kulturno produkcijo za sporočanje svojih načel. Preboj na mednarodno umetniško prizorišče je doživela s slovenskim paviljonom na 55. Bienalu v Benetkah leta 2013, kjer je z instalacijo z naslovom “Za naše gospodarstvo in kulturo” poudarjala (možne) cenzure, ki so neločljivo povezane s samim formatom razstav, selekcijo ter ideologijo. Samostojno se je predstavila s predstavitvami v DHC / ART Fondation pour l'art contemporain Montreal, BALTIC Centru za sodobno umetnost Gateshead, Muzeju Haus Esters Krefeld, Aarhus 2017, Fundaciji Esker Calgary, MSU Zagreb, MOCA Beograd, MSUV Novi Sad, MGLC Ljubljana in muzeju Ludwig v Budimpešti.

program Prenos veščin