fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
DELAVNICA

Prototyping Lab for Creative & Cultural Tourism / Products

29.–31. mar 2019

Vetrinjski dvor

petek, 29. mar: 14:00–20:00

sobota, 30. mar: 14:00–20:00

nedelja, 31. mar: 09:00–18:00

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

»Maribor is the Future« in Zadruga Živo Mesto v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje vabi na trodnevno delavnico »Prototyping lab for Creative & Cultural tourism / products.«

Ekipa nadaljuje uspešno jesensko zgodbo, v sklopu katere smo identificirali naslednje korake, nujno potrebne za razvoj turizma v Mariboru. Dogodek »Idealab for Creative and Cultural Tourism« je v treh dneh intenzivnega dela, pod budnim očesom Tiaga Castra in Creatoura pt., prinesel kopico novih idej in motivacije. Zdaj pa je čas, da se ponovno zapodimo v zgodbo kreativnega turizma v mestu in jo nadaljujemo kjer smo jo oktobra zaključili.

Med 29. in 31. marcem bomo v Mariboru organizirali tridnevni dogodek Prototyping lab for Creative & Cultural tourism / products, v centru naše pozornosti pa bo ponovno kreativni turizem. Popeljali vas bomo skozi proces kulturnega in emocionalnega mapiranja in vam pokazal, kako vse skupaj zapakirati v dobro zgodbo ali v dober produkt. Znanje in izkušnje bodo z nami delili trije priznani strokovnjaki iz Portugalske in Slovenije: Fiona Bakas, Tiago Castra in Ana Osredkar. Skupaj bomo spoznali proces razvijanja kreativnih kulturno-turističnih ponudb in produktov.

Skupaj bomo zaiskrili iskrico v naših možganih in se podali v odkrivanje in razumevanje emocij in želja naših bodočih obiskovalcev. Odprtih rok vas torej vabimo, da se nam pridružite in preživite z nami tri dni, ki bodo polni kreativnega razmišljanja, raziskovanja in dobre družbe.

Ob prijavi vas naprošamo, da nam pošljete:

  • kratek opis svojih dosedanjih izkušenj
  • kratko motivacijsko pismo

Število prostih mest je omejeno, zato se prijavite samo resni! Dogodek bo potekal tri dni, zato od prijavljenih pričakujemo, da bodo prisotni skozi celotno delavnico! Prijave zbiramo do 20. marca 2019 na elektronski naslov katja@rajzefiber.si.

Dogodek nastaja v sodelovanju ekip: Maribor is the Future, Rajzefiber (Društvo Hiša!), Zadruga Živo Mesto, Creatour. Pt, in Servis8.

Projekt je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj Republike Slovenija.

Program partnerske mreže