fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Delavnica / Predavanje / Ogled razstave

Prenos veščin: Nataša Čagalj

11. jun 2019

MAO

Delavnica: 10:00

Predavanje: 19:00

Vodeni ogled: 21:00

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

»Uniforme za sodobno življenje ne definira več spol, temveč način življenja.«

Na zadnjem dogodku Prenos veščin pred poletnimi počitnicami predstavljamo modno ustvarjalko in kreativno direktorico kanadske modne blagovne znamke Ports 1961. Govorili bomo o dogajanju v modni industriji. Tokratna predstavitev je uvod v več modnih dogodkov, ki jih načrtujemo v Centru za kreativnost in s katerimi želimo spodbujati razvoj kulture modnih oblikovalcev v Sloveniji, da bi bili bolj poslovno usmerjeni in bi povečali svojo mednarodno konkurenčnost, ne da bi pri tem omejili svojo ustvarjalnost. Prenos veščin je sklop dogodkov, na katerih vsak mesec predstavljamo izkušnje in pot uveljavljenih slovenskih ustvarjalcev in ustvarjalnih podjetnikov, ki delujejo v kulturnem in kreativnem sektorju.

Perspektivne in inovativne slovenske modne blagovne znamke, ki iščejo svoje tržišče in imajo težave s pozicioniranjem na trgu, vabimo, da se predstavijo Nataši Čagalj. Na individualno svetovanje, ki bo za vsakega udeleženca trajalo 15 minut, se je treba prijaviti prek www.czk.si. Prosimo, da na spletni strani izpolnite svoj profil s kratkim življenjepisom in morebitno povezavo na svoje projekte. Svoje vprašanje ali karierni izziv pošljite po elektronski pošti na naslov info@czk.si. Število udeležencev na delavnici je omejeno na 9, zato se prijavite čim prej.

Predavanje in ogled razstave sta javna in odprta, predhodne prijave niso potrebne.

Tokrat dogodek ne bo na voljo v obliki video zapisa!

O projektu Prenos veščin
Center za kreativnost (CzK) je interdisciplinarna platforma, ki povezuje, promovira, predstavlja in podpira dejavnosti in razvoj kulturnega in kreativnega sektorja (KKS) v Sloveniji. S svojimi aktivnostmi spodbuja opolnomočenje potencialov družbene in ekonomske vrednosti sektorja ter ga aktivneje povezuje z gospodarstvom, znanostjo, izobraževanjem in drugimi sektorji. Spodbujamo razvoj projektov, ki nastajajo na presečiščih umetnosti, kulture, eksperimentov, trga, podjetništva in gospodarstva ter združujejo ustvarjalnost, proizvodnjo in distribucijo dobrin in storitev, ki vsebujejo ali izražajo kulturne ali kreativne vsebine. Rezultati teh projektov so na koncu poslovno uresničljivi in merljivi, povečujejo dodano vrednost ali pa so usmerjeni v reševanje posebnih družbenih problemov in prispevajo k družbenemu napredku in blaginji.
V ta namen organiziramo sklop predavanj, ki smo ga poimenovali Prenos veščin. Predstavljamo izkušnje in karierne poti uveljavljenih kreativcev in poslovnežev, ki delujejo v kulturno-kreativnem sektorju. Zaznali smo, da slovenski kulturni trg ni v celoti vzpostavljen, zato se kreativne industrije v Sloveniji ne morejo polno razviti. S Prenosom veščin spodbujamo prenos znanj in omogočamo vpogled v dogajanje v posameznih kulturnih segmentih na globalnih tržiščih.

10:00

 individualna delavnica z Natašo Čagalj

19:00

predavanje Nataše Čagalj

21:00

vodeni ogled razstave Kreatorji. Za glasbo bo skrbel Felis Catus, VJ bo Mina Fina.

Nataša Čagalj

Velja za eno najbolj uveljavljenih slovenskih modnih oblikovalk, saj je zadnjih pet let ustvarjala žensko linijo oblačil priznane luksuzne kanadske modne znamke Ports 1961 kot kreativna direktorica. Študij oblikovanja tekstilij in oblačil je končala na ljubljanski Naravoslovnotehniški fakulteti (NTF), nato pa je bilo zanjo prelomno dejstvo, da je leta 1994 zmagala na natečaju Smirnoff in predstavljala Slovenijo na svetovnem tekmovanju v Dublinu. Študij je končala z odliko in takoj zatem začela sodelovati z znamkama Cerruti in Lanvin, kasneje pa je vodila oblikovalski tim pri oblačilni znamki Stella McCartney. Med letoma 2012 in 2014 je svetovala različnim blagovnim znamkam, od leta 2014 pa je kreativna direktorica ženske mode pri znamki Ports 1961. »Ustvarjanje oblek za resnične ženske me najbolj osrečuje,« pravi Nataša Čagalj. Poznavalci se strinjajo, da je v ustvarjalnosti in oblačilih Nataše Čagalj opaziti pridih umetnosti, igre in modne pragmatičnosti.