fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
PREDAVANJE

SloGameDev Meetup – Georg Hobmeier: Dokumentarne igre

11. jun 2019

| 18:00

Poligon

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Računalniške igre večinoma temeljijo na domišljijskem svetu. Zelo malo pa je takšnih, katerih vsebina temelji na poglobljenem raziskovanju in jih lahko uvrstimo v žanr dokumentarnih oziroma docu iger.

 

Dokumentarne igre (ne zgolj, ampak tudi zato!), ker so redke, predstavljajo izjemen potencial tako na nivoju načrtovanja igre in razvoja njene vsebine ter tudi v fazi trženja in monetizacije.

 

Lepo vabljeni, da 11. junija na rednem Game Dev Meetupu prisluhnete Georgu, enemu najbolj družbeno angažiranih razvijalcev računalniških iger na svetu. Georg nam bo predstavil nekaj svojih najzanimivejših “docu game” projektov in nas popeljal od začetne ideje, načina pridobivanja sredstev in prek procesa razvoja.

Koproducenta dogodka sta Poligon -> kreativni center in Center za kreativnost, pri MAO Slovenia, v sodelovanju s skupnostjo SloGameDev.

Projekt Czk sofinancirata EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Georg Hobmeier

Georg Hobmeier, Avstrijec iz Tirolskih Alp, je medijski umetnik in oblikovalec iger, katerega delo vključuje elemente politične komunikacije, digitalnih medijev in iger. Več kot desetletje se je osredotočal na razvoj plesnih, gledaliških in tehnoloških umetniških projektov, danes pa se predvsem posveča razvoju iger in interaktivnemu pripovedništvu. Njegov debitantski projekt na področju iger “Frontiers” je odmeval v medijih (Zeit, Arte, …), z njim pa si je Georg leta 2012 tudi prislužil nagrado Izjemni umetnik, ki jo podeljuje avstrijsko kulturno ministrstvo. Leta 2014 je ustanovil studio Causa Creations, ki je osredotočeno na raziskovanje družbenega zavedanja in zbiranje sredstev za razvoj iger. Njegovi zadnji projekti so: The Fallen, Path Out, Nowhere Prophet in projekt igre za gledališče Vienna - All Tomorrows.

KOPRODUCENT