fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Delavnica / Predavanje / Razstava

Prenos veščin: Robert Lešnik

15. mar 2019

| 15:00

MAO

Delavnica: 15:00

Predavanje: 18:00

Razstava: 20:00

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

logo
logo

Tokratni Prenos veščin, na katerem vsak mesec predstavljamo izkušnje in pot uveljavljenih slovenskih ustvarjalcev in ustvarjalnih podjetnikov, ki delujejo v kulturnem in kreativnem sektorju, bo posvečen oblikovanju avtomobilov. Gostili bomo Roberta Lešnika, ki vodi Center za oblikovanje zunanjosti Mercedesovih osebnih avtomobilov.

Čeprav Slovenija ni velesila v proizvodnji avtomobilov, sploh pa ne v njihovem oblikovanju, opažamo, da je pri nas vedno več vrhunskih podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem električne mobilnosti in električnih prevoznih sredstev in ki v svoje interdisciplinarne ekipe verjetno vključujejo tudi kreativce. Vsem tem je še posebej namenjen tokratni Prenos veščin.

 

Na delavnico še posebej vabimo oblikovalce in podjetnike s področja avtomobilske in s transportom povezanih industrij. Na individualno svetovanje, ki bo za vsakega udeleženca trajalo 15 minut, se je treba prijaviti prek www.czk.si. Prosimo, da na spletni strani izpolnite svoj profil s kratkim življenjepisom in morebitno povezavo na svoje projekte. Svoje vprašanje ali karierni izziv pošljite po elektronski pošti na naslov info@czk.si, da vam bo Robert lahko svetoval. Število udeležencev na delavnici je omejeno na šest, zato se prijavite čim prej. Prijave zbiramo do 8. marca. Prijave na delavnico so že zapolnjene, v kolikor se mesta sprostijo, bomo ponovno zbirali prijave!

Predavanje in razstava sta javna in odprta, predhodne prijave niso potrebne.

O projektu Prenos veščin
Center za kreativnost (CzK) je interdisciplinarna platforma, ki povezuje, promovira, predstavlja in podpira dejavnosti in razvoj kulturnega in kreativnega sektorja (KKS) v Sloveniji. S svojimi aktivnostmi spodbuja opolnomočenje potencialov družbene in ekonomske vrednosti sektorja ter ga aktivneje povezuje z gospodarstvom, znanostjo, izobraževanjem in drugimi sektorji. Spodbujamo razvoj projektov, ki nastajajo na presečiščih umetnosti, kulture, eksperimentov, trga, podjetništva in gospodarstva ter združujejo ustvarjalnost, proizvodnjo in distribucijo dobrin in storitev, ki vsebujejo ali izražajo kulturne ali kreativne vsebine. Rezultati teh projektov so na koncu poslovno uresničljivi in merljivi, povečujejo dodano vrednost ali pa so usmerjeni v reševanje posebnih družbenih problemov in prispevajo k družbenemu napredku in blaginji.
V ta namen organiziramo sklop predavanj, ki smo ga poimenovali Prenos veščin. Predstavljamo izkušnje in karierne poti uveljavljenih kreativcev in poslovnežev, ki delujejo v kulturno-kreativnem sektorju. Zaznali smo, da slovenski kulturni trg ni v celoti vzpostavljen, zato se kreativne industrije v Sloveniji ne morejo polno razviti. S Prenosom veščin spodbujamo prenos znanj in omogočamo vpogled v dogajanje v posameznih kulturnih segmentih na globalnih tržiščih.

15:00

Individualna delavnica z Robertom Lešnikom

18:00

Predavanje, na katerem bo Robert Lešnik predstavil svojo karierno pot

20:00

Odprtje razstave avtomobilov

Robert Lešnik

Robert Lešnik vodi Center za oblikovanje zunanjosti osebnih vozil Mercedes-Benz. Skozi center potujejo vse serije osebnih avtomobilov, od razreda A do razreda S. Skupaj z ekipo izdeluje modele za serijsko proizvodnjo. Pri tem kot oblikovalec tesno sodeluje z inženirji, vodji projektov in oblikovalci.