fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Predavanje

Abeceda e-založništva

22. nov 2018

| 12:30

Cankarjev dom

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Podporni center za e-založništvo v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, vabi na predavanje Abeceda e-založništva – od tehnične produkcije, urejanja pravic do distribucije in prodajnih kanalov e-publikacij.

Predavanje bo potekalo 22.11. od 12.30 – 13.30 v dvorani M1 Cankarjevega doma v okviru 34. Slovenskega knjižnega sejma.

Tradicionalno založništvo tiskanih knjig in drugih publikacij se sooča z upadanjem bralcev in krčenjem panoge. Po drugi strani pa e-založništvo postaja pomemben medij na področju sodobne knjižne produkcije, umetnosti in oblikovanja. Tradicionalni modeli založništva tako postajajo vedno manj sposobni preživeti, medtem ko se z e-publikacijami odpirajo nove razsežnosti gospodarskega razvoja. Ob tem se odpirajo številni izzivi, o katerih bodo na dogodku govorili:

 

Na dogodku bodo o številnih izzivih, s katerimi se v času digitalizacije sooča tradicionalno založništvo, govorili Marko Hercog, tehnični direktor založbe Beletrina, ki bo predstavil tehnične vidike ustrezne priprave e-publikacij, Petra Kavčič, odgovorna za mednarodno sodelovanje in urejanje avtorskih pravic pri založbi Beletrina, ki bo predstavila postopek pridobivanja in urejanja avtorskih pravic za e-publikacije ter Matic Razpet, vodja spletne platforme Biblos, ki bo predstavil prodajo e-publikacij preko različnih distribucijskih kanalov.

 

Govorci bodo osvetlili pomembno problematiko založništva, saj se danes tradicionalno založništvo tiskanih knjig in drugih publikacij sooča z upadanjem bralcev in krčenjem panoge, po drugi strani pa e-založništvo postaja pomemben medij na področju sodobne knjižne produkcije, umetnosti in oblikovanja. Tradicionalni modeli založništva tako postajajo vedno manj sposobni preživeti, medtem ko se z e-publikacijami odpirajo nove razsežnosti razvoja panoge.

Projekt partnerske mreže