fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Konferenca

KONS: MoneyLab #8

23.–25. mar 2020

Aksioma

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

[OBVESTILO] Dogodek je do nadaljnjega odpovedan.

Konferenca MoneyLab #8 – Kovati pravično družbo je serija predavanj, okroglih miz, delavnic in razstav v produkciji Zavoda Aksioma v okviru Platforme KONS. Kritični misleci, umetniki, raziskovalci, aktivisti in geeki v iskanju drugih ekonomij in finančnih diskurzov za pravično družbo.

Smo v mračnih časih za ekonomijo, ko offshore finance uničujejo samo tkivo mest in skupnosti, kripto podjetja pa iščejo lastne davčne oaze. Toda ekonomija ni le v rokah brezobličnih korporacij in špekulantov s kriptovalutami. MoneyLab raziskuje imaginarije umetnikov, raziskovalcev, aktivistov in navdušencev, ki iščejo druge možne ekonomije, in prevprašuje drugačen finančni diskurz. Sprašuje se, ali lahko tehnologijo kritično uporabimo za podporo alternativnih vrednot sodelovanja in ustvarjanja skupnega v svetu, ki mu vladata individualizem in tekmovanje?

MoneyLab #8 bo predstavil primere, ki so daleč od žarometov mainstreamovskih medijev. Osredotoča se na učinke offshore financ in raziskuje eksperimente na področjih stanovanj, skrbstvenega dela in tehnologije veriženja blokov. Lahko samoorganizirane skrbstvene mreže okrepijo soseske? Kakšna bi bila videti socialna stanovanja, če bi jih spremenili v temeljni kamen ekonomije? Kdo gradi lokalne sisteme, ki se lahko postavijo po robu financializaciji stanovanj?

 

MoneyLab #8 osvetli radikalne strategije samoorganizacije in se poda proti novim in kolektivnim prihodnostim, ki se nahajajo v odpornih lokalnih skupnostih.