fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
DELAVNICA

Avtorske pravice za KKS

7. maj 2020

| 11:00

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Ustvarjalke* v kulturi in kreativnih industrijah se s tematiko avtorskih pravic srečujejo na različne načine, najpogosteje sicer kot avtorice, ki želijo zaščititi svoje pravice v odnosu do naročnic avtorskega dela in v odnosu do njenih uporabnic. Pri tem se pogosto dogaja, da ustvarjalke ne poznajo podrobno avtorskega prava in avtorskih pravic, ki jim pripadajo, zato tudi ne uspejo iztržiti največ iz svojega avtorskega dela.

 

Z namenom intervencije v tovrstno situacijo Društvo Asociacija v sodelovanju s Centrom za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje organizira delavnico, ki bo potekala v okviru projekta »Obveznosti, možnosti in priložnosti za ustvarjalce«, na kateri bodo predstavljene osnove avtorskega prava. Delavnico bo vodila odvetnica Ursa Chitrakar.

 

Na delavnici bomo predstavile temeljna pravila in definicije osnovnih pojmov avtorskega prava ter vprašanja o tem, kaj je avtorsko delo, kdo je avtorica, kako nastanejo in koliko časa trajajo avtorske pravice, katere avtorske pravice ima avtorica, kakšna so temeljna pravila glede uporabe avtorskih del in kako so avtorske pravice omejene.

 

Zaradi ukrepov za zajezitev širjenja korona virusa, smo delavnico preoblikovale v spletno različico. Število prijav na delavnico je omejeno, potrebno pa se je tudi prijaviti, kar storite tako, da pošljete mail na marusa.golob@asociacija.si. Dostop do spletne delavnice bodo prijavljene prejele naknadno po elektronski pošti.

 

MESTO POVEZAVE: Dostop do spletne delavnice bodo prijavljene prejele naknadno po elektronski pošti.

 

TRAJANJE: Dve uri

 

KOTIZACIJA: Udeležba na delavnici je brezplačna.

 

ROK PRIJAVE: Prijavite se najkasneje do 30. aprila na naslov marusa.golob@asociacija.si.

 

* V besedilu uporabljeni in zapisani izrazi v slovnični obliki za ženski spol, se uporabljajo kot nevtralni za vse spole.

Urša Chitrakar

Odvetnica Urša Chitrakar je specializirana za avtorske pravice, intelektualno lastnino in drugo problematiko s področja umetniške produkcije ter zabavne industrije. Med njenimi strankami so tako umetniki in njihove agencije kot založniki, filmski producenti ter oglaševalske agencije. Poleg odvetniškega dela in pravnega svetovanja predava o avtorskih pravicah ter intelektualni lastnini, občasno izvaja tudi strokovne analitične študije, vezane na tematiko avtorskih pravic in intelektualne lastnine.

Program partnerske mreže