fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Predavanje / svetovanja

Prenos veščin: Dino Kužnik

26. feb in 2. mar 2021

| 18:00

Na spletu

Predavanje: 26. feb 2021 ob 18:00

Svetovanja: 2. mar 2021 med 17:00 in 19:00

prijavi se

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Predstavljamo slovenskega umetniškega fotografa in grafičnega oblikovalca Dina Kužnika, ki živi in dela v New Yorku. Čeprav gre za fotografa mlajše generacije, ki se je preselil v ZDA pred približno sedmimi leti, se mu je zaradi edinstvenega vizualnega sloga v kratkem času uspelo uveljaviti na področju dokumentarne, avtomobilske, komercialne, modne in portretne fotografije. Njegove stranke so med drugim ameriški raper Tyler the Creator, komik in igralec Jay Versace, časopis The New Yorker, blagovna znamka očal Wonderland Sun, podjetji Tesla in Adobe ter slovenski znamki Flaviar in Petja Zorec.

 

Na tokratnem Prenosu veščin nam bo zaupal, kako mu je to uspelo in kateri so bili tisti prebojni trenutki, ki so mu omogočili, da lahko s fotografijo preživi v tako kompetitivnem okolju, kot je ameriško. Tokratni dogodek zato posvečamo tistim, ki si upajo stopiti v neznano, da bi segli po sanjah.

 

Dogodek bo somoderirala Špela Pipan, kustosinja razstave Dina Kužnika »Shaped by the West«, ki si jo lahko do 5. 2. 2021 v živo ogledate v Galeriji Photon.

 

Na voljo je videopredstavitev razstave: https://photon.si/video-vodenje-po-razstavi-dino-kuznik-shaped-by-the-west/

 

Na individualna svetovanja vabimo fotografe mlajše generacije, ki iščejo pot do svoje uveljavitve. Potrebne so prijave s povezavo do portfolia, naloženega na poljuben strežnik (Google Drive, Wetransfer, Dropbox). Na svetovanja se prijavite s klikom na gumb ‘prijavi se’ v zgornjem desnem kotu. Za predavanje niso potrebne prijave, ker bo prenos potekal po YouTubu in Facebooku.


Dino Kužnik je leta 2019 pri založniški hiši Aint-Bad (ZDA) izdal svojo prvo monografijo z naslovom Shaped by the West, ki je lani izšla že v drugi ediciji (in je že razprodana). Njegova dela so bila vključena v številne spletne in tudi tiskane publikacije. Razstavljal je v Londonu, Ljubljani, New Yorku, Torontu, Trstu, Arlesu, Detroitu in Parizu. Leta 2017 je bil vključen v ožji izbor za nagrado Sony World Photography Awards (v kategoriji krajinske fotografije). Tako je bilo njegovo delo posledično vključeno na razstavo v Somerset Housu v Londonu, ob Martinu Parru. Njegovi bolj znani klienti so Tyler the Creator, Jay Versace, Tesla, Adobe, The New Yorker, Flaviar in Petja Zorec. Letos je bil izbran za enega od prejemnikov sredstev skupnostnega sklada Adobe Creative Residency in uvrščen v ožji izbor za nagrado Palm* Photo Prize. Med drugim pa je pri Setanta Publishingu izšla tudi njegova nova publikacija, imenovana 005 – Dino Kuznik.

Tokratni Prenos veščin smo pripravili v sodelovanju z Galerijo Photon.

Petek, 26. feb 2021

18:00 - 19:30

Predavanje bo potekalo na spletu s prenosom v živo na našem Youtube kanalu in Facebooku. Povezavo bomo objavili pred dogodkom.

Torek, 2. mar 2021

17:00 - 19:00

Individualna svetovanja (20min) – potrebne so prijave s povezavo do portfolia, naloženega na poljuben strežnik (Google Drive, Wetransfer, Dropbox, itd.). Na svetovanja se prijavite s klikom na gumb ‘prijavi se’ v zgornjem desnem kotu.

 

 

Dino Kužnik

(1986, Slovenija) je fotograf in grafični oblikovalec, ki živi in dela v New Yorku. Fotografijo uporablja kot medij za upodabljanje estetsko edinstvenih prizorov s poudarkom na barvah in kompoziciji. Po slabem desetletju delovnih izkušenj v fotožurnalizmu, retuši in grafičnem oblikovanju se zdaj primarno osredotoča na osebne in komercialne fotografske projekte, ki segajo od dokumentarne, avtomobilske in krajinske do portretne in modne fotografije.