fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
PRIPOROČAMO

Start:up Maribor – Zaščita intelektualne lastnine

9. sep 2019

| 15:00

Tovarna podjemov

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Kreativnim podjetnikom priporočamo obisk delavnice “Zaščita intelektualne lastnine in kako do vavčerja za zaščito”, ki jo organizira Tovarna podjemov v Mariboru. Delavnico bo vodil Aleš Zorc. Po delavnici bo na voljo tudi za individualna svetovanja.

Se tudi ti zavedaš, da je intelektualna lastnina temeljni del vrednosti vsakega podjetja? Imaš patent, model, znamko, ki bi jo želel-a zaščititi? Se sprašuješ, ali jo je sploh smiselno zaščititi?

Slovenski podjetniški sklad v okviru Javnega poziva Vavčer za zaščito patentov, modelov in znamk spodbuja mikro, mala in srednje velika slovenska podjetja k zaščiti intelektualne lastnine ter posledično prispeva k rasti in ugledu teh podjetij ter krepitvi njihove konkurenčnosti in tržnega potenciala.

Kaj se boš na delavnici naučil?

  • Predstavili bomo celostno upravljanje intelektualne lastnine, ki ne pomeni zgolj zaščite, pač pa tudi prenos v gospodarstvo.
  • Predstavili bomo, katera oblika zaščite intelektualne lastnine je primerna za tvojo inovacijo.
  • Pokazali, kakšen je postopek priprave patentne prijave.
  • Pokazali, kje poiščeš podatke o že obstoječih patentih.
  • Seznanili te bomo z osnovnimi pogoji, ki jih mora izpolnjevati podjetje in projekt, da lahko kandidirate za sofinanciranje na pozivu Slovenskega podjetniškega sklada.
  • Prav tako te bomo seznanili z upravičenimi stroški in postopkom prijave na Poziv.

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena vsem obstoječim in potencialnim podjetnikom, ki razmišljate o:

  • patentni prijavi,
  • prijavi modela, znamke,
  • prijave in/ali vzdrževanju in/ali širjenju prijave v tujino in prevodu prijave.

Program
15:00 – 18:00 Zaščita intelektualne lastnine in kako do vavčerja za zaščito

Delavnica je brezplačna, prijava obvezna. Pri prijavi je potrebno izpolniti vsa polja, v nasprotnem primeru prijave ne bomo upoštevali. V kolikor se delavnice ne moreš udeležiti, se je potrebno odjaviti najmanj 24ur pred dogodkom, da omogočiš prijavo drugemu zainteresiranemu. V kolikor se ne boš odjavil, ti bomo zaračunali stroške v višini 20 EUR.

Aleš Zorc

je podjetniški svetovalec, vešč reševanja podjetniških izzivov startupov doma in po svetu. Po končanem študiju prava se je specializiral na področju intelektualne lastnine in prevzel ključno vlogo pri upravljanju intelektualne lastnine Univerze v Mariboru, kjer je nazadnje vodil Službo za prenos znanja in tehnologij. Zaradi ljubezni do poslovnega modeliranja in startupov se je po skoraj osmih letih delovanja na Univerzi v Mariboru in treh letih »freelancanja« kot startup pravnik pridružil ekipi Tovarne podjemov. Je registriran zastopnik za modele in znamke.