fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE

Walk the Talk

OBLIKOVANJE Maja Modrijan Za Destilator

Unikatni čevlji iz ponovno uporabljenih hlač in drugih zavrženih tekstilij.

Narejeni so v Sloveniji, z veliko ročnega dela, in sicer v sodelovanju med oblikovalko in družinskim čevljarskim podjetjem. Unikatni, udobni in trpežni veganski čevlji, ki se prilegajo različnim stopalom, so primerni za sončne dni. Zaradi ponovno uporabljenih materialov in načina proizvodnje puščajo dober vtis v naravi in družbi. Embalaža je brez plastike – iz recikliranega kartona in odpadnih časopisov.


Materiali: zavržen tekstil lokalnega izvora, blago v stiku s kožo: 100-odstotni bombaž, podplat: 20 % reciklirane sintetične gume

OBLIKOVALEC IZDELKA

vsi izdelki oblikovalca

Maja Modrijan je trajnostna oblikovalka in rokodelka, ustanoviteljica znamke Destilator, vodja društva in projektov. Z reciklažo in naravnimi materiali se ukvarja zadnjih 15 let, 8 let je posvetila sooblikovanju izdelkov in projektov Smetumet. Raziskuje in kombinira tehnologije, ročne spretnosti in različne materiale. Njeni izdelki so čevlji, oblačila, notranje oblikovanje in pohištvo. Destilator je tu, da v družbo preko etično-ekološkega filtra kaplja navdihujoče ideje in praktične rešitve.