fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
KONFERENCA

European Creative Industries Summit 2021 bo v Ljubljani!

2021

Ljubljana

Organizatorji so prejšnji teden zaključili že deseti ECIS 2020 z naslovom ‘Framing Creative Futures’ in napovedali, da bo European Creative Industries Summit prihodnje leto potekal v Ljubljani!

 

Videoposnetki in gradiva iz ECIS2020 so na voljo tukaj.

 

S prihajajočim slovenskim predsedovanjem Svetu EU 2021 je Evropska kreativna poslovna mreža (European Creative Business Network (ECBN)) povabila Center za kreativnost (CzK) in Kreativne industrije Štajerska (Creative industries Styria), da postaneta soorganizatorja naslednjega letnega European Creative Industries Summit (ECIS) pod okriljem slovenskega predsedovanja EU. Konference ECIS, ki dosežejo približno 200 udeležencev iz do 20 držav, se osredotočajo na oblikovalce politik, upravljanje, kulturna ustvarjalna središča, raziskovalce, vzgojitelje in predvsem posrednike in inovatorje iz vseh sektorjev kulturne ustvarjalne industrije in širše kreativne ekonomije.

 

Prihajajoči European Creative Industries Summit 2021 (#ECIS2021) bo analiziral posledice sedanje pandemije COVID-19 in preučil trenutno stanje evropskih kreativnih industrij. Na konferenci bomo preučili tudi potrebe in razvoj današnjega izobraževanja in pridobivanja spretnosti za kreativne strokovnjake. Poleg tega bo ta konferenca zagotovila pogled na odnos med ustvarjalnimi industrijami in evropskim zelenim dogovorom ter možnosti za poslovno sodelovanje.

 

European Creative Industries Summit (ECIS) je leta 2010 ustanovila Evropska mreža kreativnih podjetij (ECBN) kot konferenco za kreativne strokovnjake in posrednike, da bi razpravljali o razmerah v evropskem kulturnem in ustvarjalnem gospodarstvu. Danes je ECIS največji letni vrh kulturnih in ustvarjalnih industrij (KKI), ki v glavnem mestu aktualnega predsedstva EU zbere več kot 200 evropskih strokovnjakov. Konferenca je namenjena zagotavljanju informacij o trenutnem dogajanju v sektorju CCI, pa tudi iskanju možnih rešitev in razpravi o evropski politiki. European Creative Industries Summit (ECIS) je letna konferenca evropskega ustvarjalnega gospodarstva, ki je namenjena temu sektorju, zato ECIS kot vodja projekta vsako leto sodeluje z lokalnimi organizacijami pri organiziranju tega dogodka vzporedno s predsedstvom EU.