fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
VABILO

Koridor: Umetnost v času korone

Rok za prijavo: 16. feb 2022

Ljubljana

Kulturno sceno v marcu 2020 ni zadel le en šok, temveč kar dva. Za prvega je kakopak razlog epidemija covida-19, za drugega pa je pri nas v Sloveniji poskrbela kar domača kulturna politika, ki ob zaustavitvi živega dogajanja kulturi ni prišla naproti ali ji pomagala, ampak ji je v mnogočem še oteževala že tako zahtevno situacijo.

 

Kriza je prinesla spremenjene produkcijske pogoje, ki so močno vplivali na umetnike, umetnost in njeno nastajanje.

 

Pri Koridorju so se odločili, da se temu kriznemu obdobju zadnjih dveh let posebej posvetijo. Pripravljajo delavnice »razpravljalnice« na temo umetnosti v času korone ter digitalni zbornik in zine, v katerih bodo kritike, refleksije in eseji na že omenjeno temo.

 

Kritičarke in kritiki, vabljeni, da skupaj s Koridorjevo uredniško ekipo sodelujete na delavnicah pri premišljevanju kulture in umetnosti v času korone, in po delavnicah pripravite kritiška besedila. Prijave na projekt zbirajo na elektronskem naslovu glavnourednistvo@koridor-ku.si.

 

Prijava naj bo sestavljena iz kratkega življenjepisa in motivacijskega zapisa, zakaj si želite sodelovati pri tem projektu. Rok za prijavo je 16. februar, le dva dni kasneje pa bo tudi že znan izbor prijavljenih kritikov. Prva delavnica sledi v zadnjem tednu februarja.

Projekt je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost in je zasnovan v koprodukciji s Centrom za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Program Partnerske mreže CzK