fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
VABILO

ABSOLUTE BEGINNERS: kulturne vaje

Rok za prijavo: 14. feb 2022

RAVNIKAR GALLERY SPACE in Center za kreativnost (CzK) tudi v letu 2022 objavljata program brezplačnih mentorstev za profesionalizacijo umetniškega delovanja na področju trženja in promocije umetniške produkcije ABSOLUTE BEGINNERS | Kulturne vaje, ki so namenjena vizualnim umetnikom, kuratorjem in producentom mlajše in srednje generacije. Individualni program mentorstev vodi Piera Ravnikar, vodja RAVNIKAR GALLERY SPACE.

 

 

V program brezplačnih mentorstev bo sprejetih do 20 ustvarjalcev mlajše in srednje generacije, ki delujejo na področju sodobne vizualne umetnosti. Prednost imajo posameznice in posamezniki do 35 let, ki so še na začetku svoje profesionalne poti in kažejo izjemen potencial ter motivacijo za svoj umetniški razvoj. K prijavi so vabljeni tudi ustvarjalci, ki še nimajo izkušenj razstavljanja in delovanja v galerijah in muzejih.

 

 

Online prijave se zbirajo do 14. februarja 2022. 

 

ABSOLUTE BEGINNERS | Kulturne vaje je projekt partnerske mreže RAVNIKAR GALLERY SPACE in Platforme Center za kreativnost (CzK). Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Piera Ravnikar

Piera Ravnikar je na področju sodobne vizualne umetnosti in kulture v slovenskem in mednarodnem prostoru vidno in priznano aktivna zadnjih petnajst let. Za sabo ima številna uspešna sodelovanja z umetniki različnih profilov in kolektivnimi projekti s področij vizualnih, performativnih in medijskih umetnosti. V poskusu doseganja širših globalnih in kulturnih sprememb preko umetnosti je sodelovala s številnimi mednarodnimi organizacijami in mediji. S ponosom je bila del prve ekipe Kino Šiška, kjer je kot umetniška vodja vizualnega programa delovala skoraj deset let in s tem sotlakovala pot eni od novejših in vse močnejših kulturnih struj, ki je ena najbolj vibrantnih in produktivnih v slovenski prestolnici. Med njenimi številnimi odmevnimi projekti je tudi vzpostavitev galerije DobraVaga, ki je hitro postala eden bolj prepoznavnih prostorov za lokalno umetnost in dialog v Ljubljani. Magistrirala je iz zgodovine na Univerzi v Londonu, EU diplomo pa je pridobila iz kulturnega menedžmenta pri Association Marcel Hicter v Bruslju. Piera je dobitnica letošnjega priznanja likovne in vizualne umetnosti (Ivana Kobilica, DLUL), ki so s svojo dejavnostjo pomembno pripomogli k delovanju in kakovosti področja. Velja za nosilko in pionirko v inovativnem odpiranju javnega prostora novim idejam, mladim ustvarjalcem in progresivnim mestom druženja.

Program Partnerske mreže