Kaj želite poiskati?

RAVNIKAR GALLERY SPACE

ZAVOD NIKÁR LJUBLJANA

RAVNIKAR GALLERY SPACE je umetniška iniciativa, zasnovana s ciljem predstavitve sodobne, aktualne likovne produkcije avtoric in avtorjev (naj)mlajše in srednje generacije ter ustvariti vez med neodvisno platformo umetniških praks in širšo skupnostjo. V okviru svojih programov in projektov največ pozornosti posveča (mladi) podreprezentirani umetnosti, ustvarjanju in spodbujanju razvoja, aktivni predstavitvi, uveljavitvi in distribuciji sodobne likovne umetnosti, tako doma kot v mednarodnem okolju, ter njeni aktivnejši integraciji v širši kulturni in družbeni prostor. Prodajna funkcija galeriji omogoča vnos svežine v domači kuratorski prostor in omogoča doseg novih javnosti, ki z nakupom umetniških del presegajo ustaljene okvire uveljavljanja in prepoznavanja avtorjev, umetnike pa tako tudi neposredno finančno podprejo.

Program individualnih mentorstev; pomembno mesto namenjamo strateškemu načrtovanju pomoči za nezaposleno (naj)mlajšo generacijo. Prekarne oblike dela, če sploh so na voljo, sistematično teptajo ustvarjalnost potencialno izjemnih umetnic in umetnikov. Zato jih poskušamo opolnomočiti tudi na tem področju, kjer so pogosto zgolj prave informacije lahko vitalnega pomena.
Umetnostni sejmi; osrednji cilj mednarodnega razstavnega projekta je zainteresiranemu strokovnemu občinstvu kot tudi širšim mednarodnim publikam približa del sodobne vizualne produkcije slovenskih umetnikov in umetnic.