fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Razstava

WE ARE ALL ABSOLUTE BEGINNERS

17.–19. jun 2021

Ravnikar Gallery Space

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Pred začetkom težko pričakovanega poletja vas RAVNIKAR GALLERY SPACE v sodelovanju s Centrom za kreativnost (CzK) toplo vabi na sedaj že tradicionalni serijski skupinski razstavni projekt AIR4. Četrta edicija ohranja začetno namero projekta, hkrati pa želi na temeljih uspehov preteklih razstav svojo platformo še razširiti. Igriv naslov tokratne edicije govori o novih razmerah in s tem novih začetkih, na katerih smo se družno znašli.

 

AIR4 je tako ambiciozen poziv vsem sorodnim popolnim začetnikom tako manj utečenim ljubiteljem umetnosti kot tudi privrženim poznavalcem, ki se po nedavnih družbenih pretresih s svežo perspektivo morda prvič ozirajo po svoji soseski, da z nakupom umetniškega dela naredijo svoje prve korake v svet zbirateljstva in s tem neposredno podprejo svojo lokalno skupnost. Če iz dogodkov minulega leta privzamemo vsaj eno lekcijo, naj bo to neomajno zavedanje o nujnosti vzajemne pomoči in podpore, o potencialu, ki ga v sebi nosijo naložbe v ljudi, ter o pomembnosti delovanja, osnovanega na skupnosti.

 

AIR4 je kurirana kolekcija, ki na enem mestu predstavlja izbor 25 uveljavljenih domačih umetnikov mlajše srednje generacije. Ti so posebej za to priložnost ustvarili serijo štirih umetniških del; celoto tako tvori 100 originalnih likovnih del, ki so poenotena v formatu A4 in so naprodaj po dostopni ceni 100 evrov

 

Razstavljajoče umetnice in umetniki jasno artikulirajo svoje močne, neodvisne vizualne identitete: njihove individualne perspektive in specifične likovne govorice so še posebej poudarjene, saj je vsak posameznik skozi sekvenco štirih umetniških del imel priložnost ustvariti nekakšno skorajda samozadostno, samostojno serijo, ki lahko komunicira z ostalimi umetniškimi deli, lahko pa tudi stoji sama zase, je bodisi narativna in dosledna bodisi razdrobljena in izmuzljiva. 


Skupino razstavljajočih najperspektivnejših umetnic in umetnikov bodo tvorili tudi izbrani udeleženci programa individualnih mentorstev ABSOLUTE BEGINNERS, ki ga RAVNIKAR GALLERY SPACE v sodelovanju s Centrom za kreativnost (CzK) organizira že od leta 2019. Program mentorstev je namenjen vizualnim umetnikom in zasleduje profesionalizacijo umetniškega delovanja na področju trženja in promocije umetniške produkcije. Program je tako usklajen s siceršnjo trajnostno vizijo galerije za zdravo prihodnost živahne sodobne vizualne produkcije in je le eden izmed poskusov zavzemanja odgovorne drže v odnosu do naše neposredne okolice, lokalne ter širše umetniške skupnosti, katere poglavitnim ustvarjalcem želimo tudi v bodoče zagotavljati avtonomijo, omogočati stabilne delovne pogoje ter karseda ugodne razmere za umetniško ustvarjanje. 

 

Sodelujoče avtorice in avtorji: Nevena Aleksovski, Maja Babič Košir, Ivana Bajec, Nataša Berk, Suzana, Brborovič, Lea Culetto, Duša Jesih, Neža Knez, Andrea Knezović, Ema Kobal, Simon Kocjančič, Tina Konec, Janja Kosi, Tea Kralj, Jaša Mrevlje Pollak, Tejka Pezdirc, Rone84, Sara Rman, Nina Slejko Blom in Conny Blom, Monika Slemc, Helena Tahir, Neja Tomšič, Tadej Vaukman, Ulla Žibert in Mario Zupanov.

Program Partnerske mreže