fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Konferenca

Umetnost in mesto/II. poglavje

14. jun 2021

| 16.00–20.00

Maribor

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Drugo poglavje konference Umetnost in mesto bo povezalo vizualne umetnike, kuratorje, arhitekte in podjetja, ki bodo v okviru dveh panelov – z naslovom Spreminjamo mesto in Kuriramo mesto – predstavili primere kreativnih praks poseganja v mestna tkiva za vzpostavljanje dolgoročnih sprememb, tako v makro kot mikro okoljih, s poudarkom na vključevanju umetnosti in širšega polja kreativnosti pri preoblikovanju urbanih središč. Spoznavali bomo velike umetniške zgodbe, katerih cilj so spremembe v mestnih okoljih, aktivistične intervencije za preobrazbo zapuščenih mestnih središč, študijske preveritve degradiranih mestnih predelov za vsebine prihodnosti, spoznavali bomo nenavadna sodelovanje med umetniki in podjetji ter platforme za sodelovanja med različnimi živimi bitji.

 

Umetnost in mesto je serija dogodkov – konference, delavnice, umetniške intervencije – usmerjenih v spodbujanje in povezovanje vizualne umetnosti, oblikovanja in arhitekture s razvojnimi strategijami mest, okoljskimi razvojnimi politikami, gospodarstvom in podjetništvom. Projekt je nastal v sodelovanju s slovenskim Centrom za kreativnost, ki deluje v okviru Muzeja za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani in se navezuje na ponovni zagon Mednarodnega trienala umetnost in okolje EKO 8, ki je med majem-julijem 2021 na ogled v nekdanji tovarni MTT v Melju.

 

Program bo potekal v slovenskem, hrvaškem in angleškem jeziku!

 

Dostop do prizorišča: Nekdanja tovarna MTT, Ulica heroja Šaranoviča 36 (+100 m naprej v notranjost tovarne). Fotografiji sta nastali pred objektivom Sare Rezar.

 

Udeležba na konferenci je brezplačna in mogoča v skladu s PCT protokolom.

 

Vabljeni!

Projekt je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Program Partnerske mreže