fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Mentorstva

ABSOLUTE BEGINNERS | kulturne vaje

Rok za prijavo: 30. mar 2021

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

RAVNIKAR GALLERY SPACE in Center za kreativnost tudi v letu 2021 objavljata program brezplačnih mentorstev za profesionalizacijo umetniškega delovanja na področju trženja in promocije umetniške produkcije [ABSOLUTE BEGINNERS | kulturne vaje], ki so namenjena vizualnim umetnikom, kuratorjem in producentom mlajše in srednje generacije. Individualni program mentorstev vodi Piera Ravnikar.

 

V program brezplačnih mentorstev bo sprejetih do 20 ustvarjalcev mlajše in srednje generacije, ki delujejo na področju sodobne vizualne umetnosti. Prednost imajo posameznice in posamezniki do 35 let, ki so še na začetku svoje profesionalne poti in kažejo izjemen potencial ter motivacijo za svoj umetniški razvoj. K prijavi so vabljeni tudi ustvarjalci, ki še nimajo izkušenj razstavljanja in delovanja v galerijah in muzejih. 

 

RAVNIKAR GALLERY SPACE v okviru svojih vsebin že od samega začetka največ pozornosti posveča mladi, podreprezentirani umetnosti ter si prizadeva za njeno kar najširšo predstavitev. Z našo vizijo za prihodnost dinamične in živahne sodobne vizualne produkcije sovpada tudi program brezplačnih mentorstev. Z njimi želi galerija zavzeti odgovorno pozicijo v odnosu do svoje neposredne okolice in širše kulturne skupnosti ter skozi serijo osebnih svetovanj njenim poglavitnim akterjem, kulturnim delavkam in delavcem iz različnih strok, omogočiti optimalne možnosti za nadaljnjo rast in razvoj. Bistveni cilj ostaja opremiti mlade ustvarjalce z relevantnimi in praktičnimi znanji, predvsem v tržnem in promocijskem vidiku, saj prav ta aspekt ustvarjanja – tudi v objektivno najugodnejših družbenih razmerah – nemalokrat zavira njihov izjemen potencial. Posledično je namen mentorirancem pomagati doseči avtonomijo v njihovem kulturnem udejstvovanju, saj lahko le tako pripomoremo k vzpostavitvi raznovrstnega in strukturiranega kadra bodočih umetniških vodij, ki bodo s stabilnejšimi delovnimi pogoji v svetu umetnosti ne le preživeli, temveč v njem tudi uživali. 

 

Rok za prijavo je 30. marec 2021.

Piera Ravnikar

Piera Ravnikar je na področju sodobne vizualne umetnosti in kulture v slovenskem in mednarodnem prostoru vidno in priznano aktivna zadnjih petnajst let. Za sabo ima številna uspešna sodelovanja z umetniki različnih profilov in kolektivnimi projekti s področij vizualnih, performativnih in medijskih umetnosti. V poskusu doseganja širših globalnih in kulturnih sprememb preko umetnosti je sodelovala s številnimi mednarodnimi organizacijami in mediji. S ponosom je bila del prve ekipe Kino Šiška, kjer je kot umetniška vodja vizualnega programa delovala skoraj deset let in s tem sotlakovala pot eni od novejših in vse močnejših kulturnih struj, ki je ena najbolj vibrantnih in produktivnih v slovenski prestolnici. Med njenimi številnimi odmevnimi projekti je tudi vzpostavitev galerije DobraVaga, ki je hitro postala eden bolj prepoznavnih prostorov za lokalno umetnost in dialog v Ljubljani. Magistrirala je iz zgodovine na Univerzi v Londonu, EU diplomo pa je pridobila iz kulturnega menedžmenta pri Association Marcel Hicter v Bruslju. Piera je dobitnica letošnjega priznanja likovne in vizualne umetnosti (Ivana Kobilica, DLUL), ki so s svojo dejavnostjo pomembno pripomogli k delovanju in kakovosti področja. Velja za nosilko in pionirko v inovativnem odpiranju javnega prostora novim idejam, mladim ustvarjalcem in progresivnim mestom druženja.

Program Partnerske mreže