fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Kulturno-kreativni imperativ

Bring to Front: O vizualni umetnosti

Objavljeno: 18. Dec 2020

V Centru za kreativnost smo združili moči z ekipo Ljudje in producenti podcasta Bring to Front ter zasnovali serijo podcastov, ki načenja pomembna vprašanja kulturnega in kreativnega sektorja (KKS), na katera iščemo odgovore z zanimivimi sogovorniki iz sektorja: kreativci, ustvarjalci in umetniki.

Emil Kozole in Denis Adanalić sta se pogovarjala s Tadejem Vaukmanom, neodvisnim umetnikom, fotografom in založnikom in lanskim prejemnikom nagrade skupine OHO za kakovostno in inovativno umetniško delo. Beseda je tekla o pogojih dela za vizualne umetnike, o trendih in značilnostih sodobne vizualne umetnosti in o ustvarjalčevem delovanju v mednarodnem prostoru.

 

Serija podcastov temelji na Statistični analizi kulturnega in kreativnega sektorja 2008-2017, ki smo jo v Center za kreativnost pripravili z Inštitututm za ekonomska raziskovanja. Pokril bomo različne panoge sektorja, ukvarjali se bomo s statistično-socialnimi pogledi na različna področja in za boljše razumevanje teh podatkov govorili z ustvarjalci iz posameznih sektorjev.

 

Več o naših raziskavah kulturnegain kreativnega sektorja najdete na: https://czk.si/program/raziskava-kks/ 

ft. Tadej Vaukman